Hronika Vesti Zrenjanin

SLEPI PUTNICI: Migranti se krili među zatvaračima! (Foto)

migranti
Ilegalci otkriveni na graničnom prelazu Srpska Crnja

Kako se Srbija nalazi na migrantskoj ruti i na putu migranata do zemalja Zapadne Evrope, carinski službenici su gotovo svakodnevno suočeni sa brojnim pokušajima ovih ljudi da se u tovarima kamiona ilegalno prebace preko granice.

 

Samo za prvih pet meseci ove godine u tom pokušaju osujećeno je više od 700 osoba. Najveći broj slučajeva zabeležen je na prelazu Horgoš – čak 229.

 

Carinicima na graničnim prelazima koji su na putu ka Zapadnoj Evropi susret sa „slepim putnicima“ je gotovo svakodnevna pojava. Međutim, 30. maja dva takva slučaja zabeležena su i na prelazu Srpska Crnja ka Rumuniji, gde to nije uobičajeno.

 

Pročitajte još: Pokušaj migranata da se „prošvercuju“ preko graničnog prelaza Srpska Crnja

 

Tada su u dva domaća kamiona kojima je transportovana roba ka Rusiji otkrivena četvorica državljana Bangladeša. Dvojica su bila u tovaru limova i aluminijumske trake i još dvojica među zatvaračima.

 

„Verovatno ne postoji tovar u kome carinici nisu pronalazili sakrivene migrante: od bele tehnike, tekstila, auto-delova i guma, kanti za smeće, lakova za nokte i ruževa za usne, pa do tovara kukuruza, džakova đubriva. Pokušavali su da se sakriju i u kazanima za rakiju i muljačama za grožđe“, saopštila je Uprava carina.

 

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM