Hronika Vesti Zrenjanin

Serijski silovatelj iz Melenaca u Nemačkoj osuđen na 14 godina robije

predsednik privrednog suda
Foto: Pixabay

Srpski državljanin Siniša K. (30) iz Melenaca osuđen je u Nemačkoj na 14 godina zatvora zbog brutalnog silovanja šest žena i seksualnog napastvovanja jedne u okolini Berlina. Izrečen mu je i produženi pritvor nakon robije koji je teoretski neograničen, zbog opasnosti da ne ponovi zločin.

 

Siniša K. je u junu i julu prošle godine serijski prepadao i silovao žene u nekoliko šuma nadomak Berlina, preneo je “Dojče vele”. Usred bela dana je prilazio ženama koje su šetale, džogirale ili vozile bicikl, a zatim ih odvlačio u žbunje. Najstarija žrtva imala je 27 godina, najmlađa svega 14 godina.

 

PROČITAJTE JOŠ: Samoubistvo u Zrenjaninu: Muškarac prerezao vene dok je bio na parkingu

 

Već na početku dvomesečnog suđenja pred Zemaljskim sudom u Berlinu, on je priznao nedela. U izjavi koju je pročitao njegov branilac stajalo je: “Stidim se zbog onoga što sam uradio”.

 

Kako piše berlinski “Tages špigel”, detaljno priznanje i izražavanje kajanja bili su očito jedina moguća strategija da se eventualno ublaži preteća dugogodišnja kazna zatvora.

 

Dokazi su bili ubedljivi, između ostalog i tragovi DNK počinioca.

 

Tužilaštvo je tražilo baš kaznu kakva je i izrečena – 14 godina zatvora, kao i produženi pritvor posle toga teoretski neograničen zbog opasnosti da silovatelj ponovi zločin. Branioci su, s druge strane, tražili najviše 10 godina robije.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Siniša K. iz Melenaca je do 2018. u Srbiji izdržavao petogodišnju kaznu zbog silovanja maloletnice u Zrenjaninu. Kasnije je sa partnerkom otišao u Berlin gde su mesecima živeli ilegalno.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM