Hronika Vesti Zrenjanin

Safet Stan dobio deset godina robije jer je zadavio majku sedmoro dece

safet stan
Okrivljeni Safet Stan

Viši sud u Zrenjaninu doneo je presudu kojom je oglašen krivim Safet Stan (54) iz Idvora, zbog ubistva Violete Nede (35). Sud je, u prvostepenom postupku, osudio Stana na kaznu zatvora u trajanju od deset godina.

 

Viši javni tužilac Zoran Đuran je najavio da će zrenjaninsko tužilaštvo protiv te presude, u delu izrečene kazne, izjaviti žalbu, uz predlog da se okrivljeni strože kazni.

 

U presudi se, inače, navodi da je Safet Stan 29. avgusta 2019. godine, u Torku, nakon kraće svađe, fizički napao svoju vanbračnu suprugu Violetu Nedu. On joj je u kući i u dvorištu kuće, u kojoj su zajedno živeli, zadao više udaraca rukama po glavi i telu. Kada je nesrećna žena pala, ubica joj je prišao i potom je zadavio.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ministar privrede Goran Knežević obišao povređenog pešaka

 

Dan nakon ubistva, u žitištanskom selu Torak govorilo se da je ubica kobne večeri bio u alkoholisanom stanju. Brat ubijene Violete, Tibi Neda, ispričao je novinarima da je te večeri bio u kući njegovih sestre i zeta.

 

– Safet je kupio pivo i oko 23 sata sam otišao kod njih. Jedno vreme sam proveo sa sestrom i zetom u društvu, popio sam jedno pivo, a zatim sam se vratio svojoj kući, koja se nalazi nedaleko od njihove. Oko 4 sata ujutru došli su policajci kod mene, probudili su me i rekli da mi sestra leži mrtva u dvorištu njene kuće. Bio sam zatečen – ispričao je Tibi Neda.

 

safet stan ubio suprugu
Ubijena Violeta Neda sa majkom Ilonom

 

Ubica Safet Stan govorio da ne zna gde mu je nevenčana supruga

 

Kako se spominjalo, nakon što je Tibi otišao kući, Violeta je pozvala svoju majku Ilonu. Tražila je od nje da pozove policiju jer je muž Safet postao nasilan. Majka se u tom trenutku nije snašla, jer nije znala broj policije, pa je tek kasnije njena snajka, odnosno žena najmlađeg Iloninog sina Sime, zvala kuću u kojoj su živeli Safet i Violeta. Tek posle nekoliko poziva, na telefon se javio Safet Stan koji je na pitanje gde je Violeta, odgovorio da nema pojma i da je otišla kod Tibija, što je već bio znak da se nešto čudno dešava.

 

Direktorka Centra za socijalni rad Žitište Jelena Ivančević kazala je da Safet i Violeta nisu bili korisnici usluga ove ustanove. Ivančević je takođe navela da se niko od njih dvoje nikada nije obraćao Centru za pomoć.

 

Rodbina i komšije ispričali su da Safet ranije nije bio nasilan prema Violeti. Oboje su radili kao sezonski radnici i nisu imali redovna primanja. Poslednjih godinu dana su živeli u kući u Begejskoj ulici i nisu imali zajedničke dece.

 

Inače, ubijena Violeta je majka sedmoro dece, koje je rodila u prvom braku. Kako saznajemo, deca žive u Idvoru kod Violetinog prvog muža.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak