Hronika Vesti Zrenjanin

Registarske tablice se neće menjati nakon isteka roka od devet godina

registarske tablice
Foto: Zoran Bogaroški

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović doneo je odluku da se registarske tablice ne menjaju nakon isteka roka od devet godina od dana izdavanja. Ovo je saopštio MUP Srbije.

 

Shodno izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje je potpisao ministar, registarske tablice se neće menjati nakon pomenutog roka, kako je to do sada bilo propisano i što je trebalo da počne da se primenjuje od 1. januara 2020. godine.

 

Registarske tablice moraće da se menjaju samo ukoliko usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive. Menajće se i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene.

 

Pročitajte još: Tanki snežni prekrivač na putevima, putari savetuju oprez u saobraćaju

 

Od ove godine će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti. Vlasnici vozila kojima su dozvole izdate pre 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važnosti, nakon isteka tog roka mogu ih zameniti za nove saobraćajne dozvole. Ove dozvole su trajne.

 

“Preporučujemo vlasnicima vozila da, radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, zamene saobraćajnu dozvolu nakon isteka njene važnosti”, saopštio je MUP Srbije.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM