Predsednik Privrednog suda kaže da su rezultati rada odlični
Hronika

Predsednik Privrednog suda kaže da su rezultati rada odlični

Dan otvorenih vrata

„Dan otvorenih vrata“, već tradicionalna manifestacija, održana je danas u zdanju suda u Zrenjaninu, a domaćin je bio zrenjaninski Privredni sud.

 

Skupu su predsedavali predsednik Privrednog suda u Zrenjaninu Radomir Radojčić, kao i predsednica zrenjaninskog Višeg suda Biljana Martinović i predsednik Osnovnog suda Zlatoje Ankić. U ime suda – domaćina skupa, Radojčić je izložio impresivne podatke o kvalitetu rada sudskog organa kojim rukovodi.

 

– Ovaj događaj u Zrenjaninu redovno se održava od 2006. godine, a u njega su uključeni Osnovni, Viši, kao i Privredni sud, koji je ove godine i domaćin. Da podsetim, mesna nadležnost Privrednog suda u Zrenjaninu su teritorije grada Zrenjanina, opštine Žitište, Kikinda, Nova Crnja, Novi Bečej, Novi Kneževac, Sečanj i Čoka. Bavimo se parničnim postupcima pravnih lica i subjekata, stečajevima i izvršenjima, kao i vođenjem registra… Statistički podaci ovog suda su odlični, jer je u parničnom odeljenju kvalitet rada 83,33 posto, u izvršenjima je kvalitet 99,64 posto, u privrednim prestupima 99,76 posto, a u stečajevima čak 100 posto. Rezimirani prosek na nivou suda je 97,99 posto – istakao je Radojčić, uz opasku da procenat savladavanja priliva predmeta na nivou suda iznosi 124,59 posto, a da je postotak rešenih predmeta 69,22 odsto.

 

Radojčić je naglasio i da se odabir advokata po službenoj dužnosti, kao i odabir stečajnih upravnika, obavljaju po metodi slučajnog izbora.

 

– Što se tiče informacionog sistema, na osnovu odluke Ministarstva pravde, smanjena je birokratska procedura a omogućen je i internet pristup i praćenje toka predmeta. A što se tiče vođenja zapisnika, i tu imamo novinu da će, uz primenu određenog programa, biti omogućeno direktno pretvaranje audio zapisa u pisani tekst – precizirao je čelnik zrenjaninskog Privrednog suda Radomir Radojčić, uz zaključak da u ovom sudu, inače, sada radi šest sudija, što je duplo više u odnosu na neke periode.

 

Dan otvorenih vrata

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Cekajte covek je hvalio sam sebe i svoje rezultate?
    Verovatno je ovo neka šala, nemoguce da se ovo dogodilo…
    Mora da je greska u izvestavanju…

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz