Hronika

PRAVOSUĐE: Apelacioni sud oslobodio krivice Anđelka Bitevića!

Anđelko Bitević
Anđelko Bitević

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio optužbi sve optužene u slučaju poznatom kao „Stečajna mafija“, koji je pokrenut pre više od 12 godina, a među kojima se našao i ovdašnji privatnik Anđelko Bitević, vlasnik i osnivač firmi „Viktori“ i „Freš milk“.

 

Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu kojom su četvorica optuženih prošle godine bili osuđeni na zatvorske kazne, a potvrđena u delu kojom su ostali okrivljeni bili oslobođeni od optužbi.

 

Bitević je prethodno bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri i po godine, i to zbog krivičnih dela zloupotrebe položaja odgovornog lica i poreske utaje.

 

Ovdašnji biznismen, naime, sumnjičio se da je Slobodanu Raduloviću, bivšem direktoru „C marketa“, omogućio prikrivanje zloupotreba u poslovanju sa „Eko produktom“.

 

Inače, tokom suđenja pred Specijalnim sudom u Beogradu, Bitević je zapretio da će se obesiti. On se žalio da ima bolove u leđima i da je, u to vreme, posle prebacivanja iz Centralnog zatvora u zatvor u Sremskoj Mitrovici, bio smešten u sobu u kojoj nema osnovnih uslova, dodajući da je spavao u devet kvadrata, sa devet ljudi i to na betonu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Odlično!
    Sad bi još mogao da dobije i neku nagradu, tipa „biznismen decenije“ ili makar neko priznanje za „humanitarni rad“.
    Zemljo, otvori se…

sinovoz