Hronika

Potvrđena optužnica protiv Zrenjaninca osumnjičenog za prodaju marihuane

marihuana

Rešenjem Apelacionog suda u Novom Sadu odbijene su, kao neosnovane, žalbe okrivljenog S. D. iz Zrenjanina i njegovog branioca, izjavljene protiv rešenja Višeg suda u Zrenjaninu, kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva protiv S. D, kom se na teret stavlja krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

U optužnici se navodi da je okrivljeni u toku 2017. godine neovlašćeno držao i prodavao marihuanu i hašiš. On je u kući, u Zrenjaninu, vagicom za precizno merenje, razmeravao drogu i prepakivao je u manje paketiće, pripremajući je na taj način za prodaju uživaocima na teritoriji Zrenjanina.

 

S njima bi se prethodno čuo mobilnim telefonom, kako bi se dogovorili oko uslova prodaje, nakon čega su se nalazili na ugovorenom mestu.

 

Okrivljeni S. D. je marihuanu prodavao po ceni od 1.000 dinara za jedan gram, 3.500 dinara za pet grama i 6.000 dinara za deset grama, kao i pakete hašiša za 1.000 dinara za 0,5 grama i 2.000 dinara za jedan gram.

 

Policijski službenici su 29. novembra prošle godine legitimisali okrivljenog i pregledali sadržaj njegove odeće, pa su tom prilikom u sportskoj torbi pronašli i uz potvrdu oduzeli staklenu bočicu u kojoj se nalazilo 2,19 gama marihuana. Prilikom pretresa kuće pronađeno je i 66,32 grama marihuane i 8,60 grama hašiša, kao i vagica za precizno merenje.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM