Hronika Vesti Zrenjanin

Policija poziva na obuku dvadesetoro kandidata iz Zrenjanina

policija
Foto: Zoran Bogaroški

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku. Zainteresovani se mogu prijaviti zaključno sa 8. julom.

 

Za potrebe Policijske uprave u Zrenjaninu konkurs je raspisan za 20 polaznika.

 

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji republike najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs. Potrebno je da imaju i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

 

Pročitajte još: UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Zapaljena tri vozila udruženja Laki taxi!

 

Kandidat mora da ima završenu srednju školu, u četvorogodišnjem trajanju. Ili mora da ima završene osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko – policijskog univerziteta. Neophodno je da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno da nema više od 27 godina starosti ukoliko je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU.

 

Kandidat mora da poseduje i važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “B” kategorije. Zatim da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

 

Prijava na konkurs sa dokumentacijom podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM