Hronika Vesti Zrenjanin

Pokrenut postupak kontrole zakonitosti rada Centra za socijalni rad Nova Crnja!

lokalni izbori u opštini nova crnja
Foto: MZ Nova Crnja

Zaštitnik građana Republike Srbije je, po sopstvenoj inicijativi, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Nova Crnja.

 

To je učinio na osnovu medijskih objava da je u selu Radojevo, kod Nove Crnje, maloletnik upao u porodičnu kuću i sekirom i nožem povredio ženu i njenog sina.

 

PROČITAJTE JOŠ: Incident u OŠ „2. oktobar“: Devojčica nožem nanela povrede drugoj učenici!

 

Zaštitnik građana traži od ovog organa starateljstva da mu u roku od sedam dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima ovog slučaja, posebno da li se maloletnik koji je izvršio napad i njegova porodica nalaze na evidenciji organa starateljstva, da li su se o njemu starali njegovi roditelji ili je bio na poveren na staranje nekom od drugih srodnika.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Od Centra za socijalni rad Nova Crnja Zaštitnik građana traži da ga obavesti i da li je u proteklom periodu u porodici maloletnika bilo prijava za nasilje u porodici ili prijava da je bio nasilan prema drugima, koje mere i radnje su preduzimane u slučaju da su takve prijave postojale, kao i koje koje usluge socijalne zaštite su pružane maloletnikovoj porodici.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak