Hronika Vesti Zrenjanin

Podignuta optužnica: Tukao majku i brata, pa nasrnuo i na policajca

Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu je, pred Osnovnim sudom, podigao optužnicu protiv Ž. C. (46) iz Zrenjanina, zbog sumnje da je počinio krivična dela nasilje u porodici i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

 

Okrivljenom se stavlja na teret da je 2. oktobra ove godine, oko 13 časova, u Zrenjaninu, dok je bio pod dejstvom alkohola, najpre fizički nasrnuo na brata B. C, kog je nekoliko puta pesnicom udario po glavi i telu, gurajući ga kroz celu kuću. Zatim ga je nabio na regasto vrata od trpezarije, gde je B. C. pao na pod. Tada ga je okrivljeni nekoliko puta udario nogom u telo.

 

PROČITAJTE JOŠ: Požar u teretani, vatrogasci po drugi put izlaze na teren (Foto)

 

Napadnuti brat je uspeo da pobegne u susednu prostoriju u koju se zaključao, ali je optuženi nogom razvalio vrata i ušao je u sobu. Njegov brat je potom pobegao u radionicu i držao je kvaku kako bi sprečio napadača da uđe, ali je on razbio staklo na vratima. Tada je B. C. izašao u dvorište, gde se pojavio i Ž. C. govoreći mu: „Ajde, hoćeš opet da pobegneš“.

 

Nasilje i nad majkom

 

Onda se vratio u kuću, prišao je majci A. C, uhvatio je rukom za kosu, srušio na pod i, držeći je za kosu, vukao ju je po sobi.

 

Kada su u prostoriju ušli policijski službenici, optuženi je napao policajca D. Z. On mu je, naime, naredio da prestane sa nasiljem, pa je optuženi pustio majku, prišao je policajcu, uhvatio ga obema rukama za košulju i verbalno ga napao. Takođe ga je cimao, pokušavajući da ga obori na pod, a kada ga je policijski službenik uhvatio kako bi ga savladao, pokušavao je da ga ogrebe po licu.

 

Okrivljeni se nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Zrenjaninu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM