Hronika

OVO SE VEOMA RETKO DEŠAVA: Zbog teškog ubistva u Berlinu okrivljenima sude u Zrenjaninu!

ZRENJANIN – Slučaj teškog ubistva zlatara Sulje D. (46), koji se u aprilu 2013. godine dogodilo u Berlinu i koji ima međunarodni karakter, dospeo je pred Viši sud u Zrenjaninu, saznaje portal “Zrenjaninski”.

Advokat Vićentije Darijević
Advokat Vićentije Darijević

Za ovo krivično delo terete se trojica srpskih državljana, od kojih se dvojici sudi pred zrenjaninskim sudom, dok se treći nalazi u bekstvu. U petočlanoj grupi koja je bila osumnjičena za teško ubistvo nalazila su se još dvojica muškarca, od kojih je jedan pred nemačkim sudom oslobođen optužbi, a u slučaju drugog nemačko tužilaštvo je odustalo od daljeg gonjenja.

– Nemačko pravosuđe je ovaj predmet ustupilo svojim kolegama u Srbiji. Nije čest slučaj u praksi da domaći sudovi preuzimaju krivično gonjenje protiv srpskih državljana koji su krivično delo navodno počinili u stranoj državi, osim kada se radi o ratnom zločinu i genocidu – objašnjava za naš portal zrenjaninski advokat Vićentije Darijević, pravni zastupnik dvojice okrivljenih kojima se sudi pred ovdašnjim Višim sudom.

Po rečima Darijevića, slučaj teškog ubistva u Berlinu završio je pred zrenjaninskim sudom zato što je jedan od okrivljenih ranije imao prebivalište na području grada Zrenjanina. A obojica okrivljenih se i dalje nalaze u pritvoru zrenjaninskog Okružnog zatvora.

– Veoma čudno u ovom slučaju je to što je jedan od okrivljenih, hrvatski državljanin, u prvostepenom postupku osobođen svih optužbi pred nemačkim sudom, na istoj činjeničnoj građi, dok je tamošnje tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja drugog. S druge strane, i dalje se istrajava na suđenju našim državljanima, a mi ćemo dokazati da oni nisu ni bili na mestu zločina – ističe Darijević, u čijoj kancelariji je, ovim povodom, bio berlinski tužilac i šef Odseka za krvne delikte.

Kako su mediji ranije objavili, zločin se dogodio krajem aprila 2013. godine. Dok su jedni ostali napolju da bi čuvali stražu, drugi su ušli u juvelirnicu i zapodenuli razgovor sa vlasnikom. Ponudili su mu lažni zlatni nakit na otkup, ali nepoverljivi zlatar nije hteo da otkupi ponuđene komade, pa su ga pljačkaši hladnokrvno usmrtili sa tri metka iz vatrenog oružja.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM