Hronika Vesti Zrenjanin

Otvorena istraga zbog pokušaja ubistva advokata Miroslava Đorđevića

teško ubistvo

Viši javni tužilac u Zrenjaninu doneo je naredbu o sprovođenju istrage protiv NN počinioca, zbog sumnje da je pokušao da ubije zrenjaninskog advokata Miroslava Đorđevića.

 

Tužilac Zoran Đuran je saopštio danas da se za sada nepoznata osoba tereti da je počinila krivično delo teško ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 

U naredbi o sprovođenju istrage se navodi da je NN počinilac 8. oktobra, oko 00.30 časova, u Zrenjaninu, pokušao da liši života više lica i da je nosio eksplozivnu napravu. On je u dvorište kuće advokata Miroslava Đorđevića i njegove supruge Lj. Đ. bacio ručnu bombu – kašikaru, dok su njih dvoje bili u kući.

 

PROČITAJTE JOŠ: U porodičnoj kući u Melencima pronađena dva beživotna tela!

 

Bomba je potom pala na prostor između putničkog vozila, koje je bilo parkirano ispred prostorija kancelarije i kuće, na udaljenosti oko 0,5 metara od stambenog objekta, na kojem se, sa zadnje strane, nalaze prozor i balkonska vrata.

 

Bomba je eksplodirala, pa su se geleri razleteli i oštetili zid kuće, ulazna vrata, zidove i prozore kancelarije, koji su polomljeni. Vozilo je oštećeno u predelu suvozačevih vrata i polomljen je prozor na vozačevim vratima.

 

– U toku istrage biće sprovedene sve dokazne radnje neophodne radi otkrivanja učinioca krivičnih dela – naveo je tužilac Zoran Đuran.

 

Ogranak Advokatske komore Vojvodine u Zrenjaninu najoštrije je osudio napad bombom na kuću i kancelariju advokata Miroslava Đorđevića. Zrenjaninski advokati su apelovali na nadležne organe da preduzmu sve mere za otkrivanje počinioca i pokretanje krivičnog postupka.

 

– Svi advokati ogranka u Zrenjaninu u ovim teškim trenucima su uz kolegu Đorđevića – poručila je predsednica AKV u Zrenjaninu Vesna Radišić Guteša.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM