Hronika Vesti Zrenjanin

Otkriven prekršaj: Dupli krov kamionske prikolice bio pun cigareta (Foto)

krov kamionske prikolice

Carinici su u petak, 23. oktobra, na prelazu Srpska Crnja, u specijalno pregrađenom, duplom krovu kamionske prikolice, pronašli 7.500 paklica cigareta, saznaje portal zrenjaninski.com. Akcija je sprovedena u saradnji sa policijom,

 

Prekršaj je otkriven kada je sinoć, oko 2.20 časova, za kontrolu na izlaz iz zemlje pristigao kamion subotičkih registarskih oznaka. On je ka Rumuniji prevozio PVC granulat.

 

Vozač, 64-godišnji srpski državljanin, prilikom susreta sa carinicima je rekao da nema ništa da prijavi sem izvozno ocarinjene robe koju prevozi.

 

krov kamionske prikolice

 

Činilo se da je zaista tako, sve dok tokom detaljnog pregleda nije uočeno da u širini krovnog dela kamionske prikolice postoje izvesna odstupanja.

 

Kada su sa cerade uklonjene nitne, ukazao se „bunker“, specijalna pregrada od pleksiglasa celom dužinom gornje strane krova prikolice. “Bunker” je bio ispunjen paklicama cigareta.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na salašu u bunaru pronađeno beživotno telo muškarca!

 

Nakon što su izvađene i prebrojane, ispostavilo se da ima ukupno 7.500 paklica cigareta „Golden Bird“. Cigarete su bile bez akciznih markica.

 

Kamion će biti dodatno pregledan i skener uređajem, kako bi bile otklonjene sumnje da u njemu možda ima još sakrivenih cigareta.

 

zaplenjene cigarete

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM