Hronika Vesti Zrenjanin

Optuženi zbog pada metalne konstrukcije na binu i povređivanja dve osobe

Privredni sud u Zrenjaninu
Sedište Privrednog suda u Zrenjaninu

Protiv D.Š. (51) i M.G. (39), obojica iz Sremske Kamenice, zbog osnovane sumnje da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti u saizvršilaštvu, Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je optužni predlog.

 

Okrivljeni D.Š. iz Sremske Kamenice, kao vlasnik preduzetničke radnje „Music company Top-Ton“ Zrenjanin i M.G. iz Sremske Kamenice, kao vlasnik preduzetničke radnje „Studio plus 023“ Zrenjanin, terete se da su izazvali opasnost za život i telo ljudi.

 

Prema navodima tužilaštva, 18. i 19. maja prošle godine, u Zrenjaninu, na platou i parkingu pored Mesne zajednice „Veljko Vlahović“, povodom održavanja 12. etno festivala „Banatska priča“, okrivljeni su opšteopasnom radnjom izazvali opasnost. Usled toga pala je metalna konstrukcija na binu postavljenu na platou. Tom prilikom B.J iz Zrenjanina zadobila je teške telesne povrede opasne po život, a oštećena J.B. iz Zrenjanina lake telesne povrede, saopštava Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

 

Mada to tužilaštvo ne navodi, jasno je da je u pitanju poznati prošlogodišnji slučaj sa Etno festivala na Bagljašu, kada je teško povređena novinarka Branka Jajić, nakon što se metalna konstrukcija bine obrušila na nju.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM