Hronika

Opljačkali zlataru, odneli nakit u vrednosti od 3,9 miliona dinara!

Opljačkali zlataru
Foto: Dušan Bartolović

Viši sud u Zrenjaninu je doneo nepravnosnažno rešenje kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva podneta protiv Š. M. iz Zrenjanina. On je jedan od trojice razbojnika koji su opljačkali zlataru i odneli nakit u vrednosti od 3,9 miliona dinara. Njemu se stavlja na teret da je počinio krivično delo razbojništva.

 

Kako navode u tužilaštvu, okrivljeni je 7. decembra 2012. godine, oko 8 časova, u Republici Češkoj, u gradu Veseli nad Moravom, zajedno sa dva nepoznata muškarca, ušao u zlataru koja je u vlasništvu oštećenog H. L. Nakon toga su sva trojica srušila na pod prodavačicu. Jedan od njih joj je kleknuo na leđa i otpozadi joj prislonio pištolj na glavu.

 

Dok je prodavačica ležala na podu, licem usmerenim ka zemlji, preostala dvojica su izvršila premetačinu i protivpravno prisvojila zlatan nakit. Ukrali su 250 zlatnih lančića i narukvica, 17 parova zlatnih alki – minđuša, zlatne priveske sa znakom zodijaka, zlatne satove, igle za kravate, zlatna slova, nisku bisera, 20 komada srebrnog prstenja sa cirkonima i 40 srebrnih privezaka. Takođe, odneli su i 3.700 čeških kruna. Ukupna vrednost ukradene robe procenjena je na 3,9 miliona dinara.

 

Posle pljačke, jedan od okrivljenih je naložio prodavačici da ostane da leži na podu još pet minuta, te su nakon toga razbojnici napustili zlataru.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM