Hronika Vesti Zrenjanin

Obratite pažnju na ovo ukoliko posedujete oružje, rok ističe 5. marta!

oružje
Foto: Pixabay

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji u prethodne skoro četiri godine nisu podneli zahtev za zamenu isprava vezanih za oružje, da to što pre učine. U skladu sa Zakonom o oružju i municiji, koji je počeo da se primenjuje 2016. godine, taj rok ističe 5. marta.

 

Zahtev se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova prema mestu prebivališta. Svi zahtevi koji budu podneti do 5. marta biće uzeti u razmatranje. Ukoliko dokumentacija bude nepotpuna, biće omogućeno da ona naknadno bude dopunjena.

 

Pročitajte još: NEOBIČAN INCIDENT U TORDI: Lopatom po licu zbog filma!

 

„Ističemo da je, prema novom Zakonu o republičkim administrativnim taksama, iznos taksi za izdavanje oružnih listova duplo smanjen. Ovaj Zakon je počeo da se primenjuje 14. decembra 2019. godine“, podseća MUP.

 

Za izdavanje oružnog lista sa čipom, u koji se unose podaci o registrovanom oružju sa olučenim cevima, taksa od decembra prošle godine iznosi 2.800 dinara. Za oružje sa neolučenim cevima cena takse je 1.330 dinara.

 

Pročitajte još: MUP Srbije uputio poruku vozačima, akcija traje do kraja nedelje!

 

Ministarstvo podseća da su građani koji imaju oružje sa ispravama izdatim po osnovu starog Zakona imali mogućnost da u prethodne četiri godine podnesu zahtev za izdavanje novih isprava. MUP još jednom poziva građane, koji do danas to nisu učinili, da zahtev podnesu do 5. marta.

 

„Takođe, podsećamo i da je rok za zamenu isprava prvobitno važio do 5. marta 2019. godine, ali je produžen još godinu. To je učinjeno kako bi građani imali dovoljno vremena da podnesu zahtev za nove isprave“, navodi se u saopštenju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz