Hronika Vesti Zrenjanin

Nova usluga na portalu eUprave vezana za izdavanje uverenja

jedna osoba poginula

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Kancelarijom za IT Vlade Republike Srbije, pokrenulo je danas novu uslugu na portalu eUprave. Usluga je vezana za izdavanje uverenja o (ne)kažnjavanju. Ono će građanima ubuduće biti dostavljano na kućnu adresu.

 

“Imajući u vidu da trenutno nije moguće preuzimanje ovog dokumenta na šalterima MUP-a, uverenje o (ne)kažnjavanju će građanima, koji elektronskim putem podnesu zahtev, biti dostavljeno na adresu prebivališta. Do okončanja vanrednog stanja naknada za uslugu dostavljanja neće se naplaćivati”, naveo je MUP.

 

Pročitajte još: UPOZORENJE POLICIJE: Ako dobijete ovakav mejl nikako ga ne otvarajte

 

Podnošenje zahteva na portalu eUprave omogućeno je putem elektronskog sertifikata instaliranog na ličnoj karti korisnika usluge.

 

U zavisnosti od svrhe za koju je potrebno uverenje o (ne)kažnjavanju, na elektronskom servisu je potrebno platiti propisanu republičku administrativnu taksu. Osim u slučajevima kada su podnosioci zahteva oslobođeni od plaćanja. Ovo plaćanje na portalu može se obaviti svim platnim karticama (Viza, Master, Maestro i Dina), elektronskim bankarstvom, kao i opštom uplatnicom.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM