Hronika Vesti Zrenjanin

Nikola Filipčev, koji je osumnjičen za ubistvo majke, i dalje u pritvoru

nikola filipčev
Okrivljeni Nikola Filipčev

Nikola Filipčev (24) iz Bačkog Gradišta, koji je osumnjičen da je ubio majku Dušicu (55), a zatim je zakopao u dvorištu porodične kuće, i dalje se nalazi u pritvoru.

 

Njemu je pritvor, koji mu je određen nakon hapšenja, produžen odlukom veća Apelacionog suda u Novom Sadu.

 

Kako nam je rečeno u zrenjaninskom Višem javnom tužilaštvu, krivični postupak koji se vodi protiv Filipčeva, zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo, trenutno je u fazi istrage. Tek nakon podizanja optužnice, Filipčev će se naći na optuženičkoj klupi Višeg suda u Zrenjaninu, gde će mu biti suđeno za ubistvo majke.

 

Pročitajte još: Žitištanin uhapšen zbog krađe zlatnog i srebrnog nakita

 

Podsetimo, osumnjičeni je neutvrđenog dana, u maju prošle godine, u porodičnoj kući u Bačkom Gradištu, prilikom svađe sa majkom Dušicom, fizički nasrnuo na nju. On joj je zadao više udaraca pesnicom po glavi, usled čega je nesrećna žena preminula. U nameri da prikrije ubistvo, telo je zakopao u dvorištu kuće. O događaju nije obavestio nikoga, sve do dana otkrivanja.

 

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu je, na predlog javnog tužioca, posle hapšenja okrivljenom odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva. Pritvor mu je određen i zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i iz razloga što su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti.

 

Posle ubistva otišao da se napije?

 

Prema pisanju medija, Filipčev je tokom poligrafskog ispitivanja priznao da se u maju 2019. posvađao s majkom. Ispričao je da ju je udarao dok nije prestala da diše.

 

–  Ona je meni prva udarila šamar, kukala je da je gladna. Jako me je povredio taj njen šamar. Počeo sam da joj uzvraćam, da je šamaram i udaram. Sva je bila modra. U jednom trenutku je prestala da diše. Kada sam video da ne diše, uplašio sam se i nisam znao šta da radim. Otišao sam da se napijem i razmislim šta da radim. Posle sam se vratio kući, otišao u dvorište i iskopao duboku rupu. Onda sam majku umotao u ćebe i jedva sam je odneo do te rupe, gde sam je zatrpao zemljom. Međutim, posle nekog vremena nisam više mogao tu da živim. Počelo je da smrdi, pa sam od čoveka kod koga sam povremeno radio tražio da mi izda kućicu, a ja da mu plaćam struju – navodno je ispričao Nikola Filipčev istražnim organima.

 

Zločin je otkriven tek kasnije. Osnovana sumnja da je počinjeno svirepo ubistvo proizašla je na osnovu operativnog rada Policijske uprave Novi Sad, odnosno Policijske stanice Bečej, te obavljene ekshumacije leša pokojne Dušice i preliminarnih rezultata obavljene obdukcije. Ekshumacija je obavljena 19. februara ove godine u prisustvu dežurnog zamenika višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, specijaliste sudske medicine i policijskih službenika.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM