Hronika Vesti Zrenjanin

Nezgoda zbog neprikladnog prevoza životinje

saobraćajne nezgode

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od toga, jedna sa nastradalim licima a druga sa materijalnom štetom.

 

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 30.000 dinara.

 

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neustupanja prvenstva prolaza – jedna i nedržanja životinje pod nadzorom od strane vlasnika – jedna.

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka podneti su protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdata su 154 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 22 vozača, od toga, jedan vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, jedan vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, četiri vozača – ostala isključenja. Zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola isključeno je 16 vozača, od kojih su četir zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 promila. Takođe, iz saobraćaja su isključena tri vozila, od toga, dva vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i jedno vozilo zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila.

 

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama. Iz policije upozoravaju i da se vodi računa o stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom. Najavljeno je i da će pripadnici saobraćajne policije pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM