Hronika Vesti Zrenjanin

MUP Srbije raspisao konkurs za obuku novih pripadnika policije

ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisalo konkurs za upis 1.400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika.

 

Konkursom su predviđena radna mesta: policajac (480 polaznika), saobraćajni policajac (250 polaznika), granični policajac (270 polaznika) i policajac za rad u zajednici (400 polaznika), na području Policijske uprave za grad Beograd i 26 područnih policijskih uprava.

 

Kada je reč o Policijskoj upravi Zrenjanin, konkurs je raspisan za 13 polaznika za radno mesto policajca, 9 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca i 5 polaznika za radno mesto graničnog policajca.

 

Konkurs je otvoren do 8. aprila, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

PROČITAJTE JOŠ: Jedna od najstarijih fabrika u regionu raspisala novi konkurs za posao

 

Pravo učešća na konkursu ima kandidat koji ispunjava sledeće uslove:

 

1) da je državljanin Republike Srbije;

 

2) da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs;

 

3) da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs;

 

4) da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa;

 

PROČITAJTE JOŠ: Firma “Agrorit” zbog povećanog obima posla raspisala konkurs za posao

 

5) da nema više od 27 godina starosti do dana zaključenja konkursa (za kandidate koji su svršeni studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta);

 

6) da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, u četvorogodišnjem trajanju, ili da ima završene osnovne strukovne odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko – policijskog univerziteta;

 

7) da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji;

 

8) da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “B” kategorije;

 

9) da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

 

Prilikom prijave kandidati mogu da biraju radno mesto

 

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole u četvorogodišnjem trajanju, ukoliko uz konkursnu dokumentaciju dostavi potvrdu škole o tome. Lice ima obavezu da najkasnije do 15. jula Centru za osnovnu policijsku obuku dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju. Treba da dostavi i overenu fotokopiju svedočanstva za četvrti razred srednjeg obrazovanja i vaspitanja.

 

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje ne poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije. U tom slučaju, uz konkursnu dokumentaciju dostavlja potvrdu da je do dana zaključenja konkursa započelo tu obuku. Do okončanja procesa selekcije treba da Centru za osnovnu policijsku obuku dostavi overenu fotokopiju vozačke dozvole „B“ kategorije.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Prilikom prijave na konkurs kandidati imaju mogućnost izjašnjenja za koje će se radno mesto osposobljavati – policajac, sobraćajni policajac, granični policajac, policajac za rad u zajednici.

 

Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM