Hronika Vesti Zrenjanin

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo konkurs, prijave do 5. juna

mup srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji. Zainteresovani se na konkurs mogu prijaviti do 5. juna.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je tim povodom da MUP nastavlja sa jačanjem i podmlađivanjem policijskog kadra.

 

Od 1060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac. Biće organizovana obuka i za 250 saobraćajnih policajaca i 300 graničnih policajaca.

 

Pročitajte još: Policija pretresla stan u Zrenjaninu, protiv jedne osobe podneta optužnica

 

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo uslove za kandidate

 

Za potrebe Policijske uprave u Zrenjaninu konkurs je raspisan za 10 polaznika za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava Zrenjanin, Novi Bečej i Sečanj, i dva polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca za potrebe saobraćajne policijske ispostave Zrenjanin.

 

Pravo učešća na konkursu imaju naši državljani, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs, i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

 

Kandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko – policijskog univerziteta (KPU). Ne može imati manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno da nema više od 27 godina starosti ako je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU.

 

Pravo učešća imaju osobe za koje ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i koje ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica. Takođe, kandidat mora da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “B” kategorije.

 

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM