Hronika Vesti Zrenjanin

Kupili kuću u Lukićevu isključivo da bi u njoj uzgajali indijsku konoplju

uzgajali indijsku konoplju
Foto: MUP Srbije

Viši javni tužilac u Zrenjaninu je doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv D. J. i B. Đ, obojica iz Beograda, kojima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu, saznaje portal zrenjaninski.com.

 

Kako se sumnja, oni su od 29. juna do 18. novembra ove godine, u Lukićevu, u kući koju je osumnjičeni D. J. u junu kupio isključivo da bi u njoj proizvodili indijsku konoplju – kanabis, instalirali opremu za uzgoj ove opojne droge. Instalirali su prečišćivače vazduha, ventilatore, klima uređaje, termostate, potenciometre, lampe sa podesivim sistemom osvetljavanja, kao i specijalni namenski sistem navodnjavanja.

 

Na taj način su u kući napravili improvizovanu laboratoriju i stvorili sve potrebne uslove za uzgoj indijske konoplje. Tako su u pomenutom vremenskom periodu neovlašćeno proizveli ukupno 1.057 biljaka, ukupne mase 158 kilograma.

 

PROČITAJTE JOŠ: Potvrđena optužnica protiv nasilnika: Tukao brata, pa majku vukao za kosu

 

Pripadnici zrenjaninske policije su 18. novembra pretresli kuću i obavili uviđaj na licu mesta, u prisustvu dežurnog zamenika javnog tužioca. Nakon toga su osumnjičeni lišeni slobode i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati.

 

Posle saslušanja, Viši javni tužilac u Zrenjaninu je, sudiji za prethodni postupak Višeg suda, predložio da se protiv osumnjičenih odredi pritvor, i to zbog bojazni da ne ponove krivično delo. Rešenjem suda osumnjičenima je određen pritvor.

 

A šta je policija zatekla na licu mesta možete POGLEDATI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM