Hronika Vesti Zrenjanin

Kakva je trenutno situacija u školama koje su dobile dojave o bombama

oš petar petrović njegoš
Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš"

Posle informacije da je veliki broj škola u Zrenjaninu i okolini tokom prethodne noći dobio dojave o postavljenim bombama u školskim objektima, portal zrenjaninski.com je kontaktirao Školsku upravu u Zrenjaninu da bismo saznali kakva je situacija na terenu.

 

U većini škola pregledi su ili u toku ili se čekaju policijski timovi. Po preporuci policije, nastava u nekim školama je nakon pregleda normalizovana.

 

PROČITAJTE JOŠ: Veliki broj škola u Zrenjaninu i okolini dobio dojave o bombama

 

Očekuje se da će to biti slučaj u svim školama, u popodnevnoj smeni.

 

U školi u Orlovatu nastava je posle pregleda kontradiverzionog tima normalizovana, kao i u školi „2. oktobar“ u Zrenjaninu, potvrđeno je našem portalu u Školskoj upravi.

 

U školama u Belom Blatu i Melencima, zatim OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i OŠ „Đura Jakšić“, pregledi su u toku i nastava će se u drugoj smeni odvijati normalno.

 

U školi u Knićaninu deca su u parku pored škole i čekaju da dođe policija, pa će se posle pregleda vratiti u školske klupe.

 

U školi u Lukićevu, kao i školama „Vuk Karadžić“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ nastava se odvija onlajn.

 

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama, prema do sada pristiglim informacijama, dobilo više škola širom Srbije, između ostalog i sa područja Školske uprave Zrenjanin.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada ekipe MUP-a pregledaju objekte i kada se utvrdi da je bezbedno. O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije“, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz