Hronika Vesti Zrenjanin

Kafileriji „Prekon“ izrečena novčana kazna od 5,2 miliona dinara!

kafilerija

Privredni apelacioni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je delimično usvojena žalba Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, te je preinačena presuda zrenjaninskog Privrednog suda u pogledu odluke o kazni izrečenoj kafileriji „Prekon“ i odgovornom licu u tom preduzeću S. P. (40) iz Zrenjanina.

 

Kafilerija „Prekon“ je osuđena na jedinstvenu novčanu kaznu od 5,2 miliona dinara, dok je S. P. izrečena jedinstvena novčana kazna od 350.000 dinara.

 

Oni su oglašeni krivim zbog privrednih prestupa iz Zakona o zaštiti vazduha.

 

PROČITAJTE JOŠ: Opremite se najkvalitetnijim materijalom po najpovoljnijim cenama

 

Presudom Privrednog apelacionog suda u Beogradu potvrđena je, u nepreinačenom delu, presuda Privrednog suda u Zrenjaninu kojom je i okrivljeno odgovorno lice S. P (63), osuđeno na novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara, zbog privrednog prestupa iz Zakona o zaštiti vazduha.

 

Presudom Privrednog apelacionog suda potvrđena je presuda zrenjaninskog suda kojom je izrečena zaštitna mera – zabrana okrivljenom pravnom licu DOO „Prekon“ da se bavi preradom sporednih proizvoda životinjskog porekla, proizvodnjom proteina životinjskog porekla i topljenjem masti iz sirovine sporednih proizvoda životinjskog porekla u objektu na adresi u Zrenjaninu, ulica Šećeranska bb, u trajanju od pet godina.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Podsetimo, građani Zrenjanina su se duže vreme žalili na neprijatne mirise koji su se širili iz pogona „Prekona“. Usledili su i višenedeljni, masovni protesti Zrenjaninaca, posle čega je reagovala i lokalna samouprava. Odeljenje inspekcija Gradske uprave, naime, donelo je rešenje o privremenoj zabrani obavljanja proizvodnog procesa u postrojenju fabrike „Prekon“.

 

U međuvremenu je pokrenut i sudski proces koji je završen izricanjem novčanih kazni preduzeću i odgovornim licima u njemu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Da li je taj direktor (63) koji je trovao Zrenjanince maloletnik pa mu objavljujete samo inicijale? I zar je moralo tako? Pa u tom Matijevićevom pogonu su topili mast za dalju upotrebu, a bilo je i tzv. pekarskih čvaraka po 300-400 dinara.