Hronika Vesti Zrenjanin

INSPEKCIJA RADA: Krivična prijava protiv dva odgovorna lica na gradilištu

inspekcija rada
Mesto nesreće u naselju Mala Amerika

Od 78 poslodavaca protiv kojih je Inspekcija rada podnela zahteve za pokretanje prekršajnog postupka za vreme vanrednog stanja, jedan je iz Zrenjanina, navodi se u izveštaju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

U pitanju je Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“.

 

Inspekcija rada je reagovala zbog nesrećnog slučaja u naselju Mala Amerika, kada je poginuo jedan radnik ovog preduzeća. Radnik je smrtno stradao prilikom izvođenja radova na zameni cevi fekalne kanalizacione mreže.

 

Ministarstvo navodi da je zahtev podnet protiv poslodavca, kao i protiv lica zaduženog za bezbednost, a na osnovu Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu.

 

Pročitajte još: Zrenjaninac koji je počinio osam teških krađa uhapšen u Novom Sadu

 

„Krivična prijava je podneta protiv dva odgovorna lica na gradilištu, jer pri izvođenju radova nisu postupili po propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja. Time su izazvali opasnost koja je dovela do smrtne povrede na radu zaposlenog“, navodi se u izveštaju Inspekcije rada.

 

Podsetimo, nesreća se dogodila krajem aprila, u ulici Stevice Jovanovića, u gradskom naselju Mala Amerika. Na radnika se obrušila zemlja dok je bio u kanalu.

 

Prilikom nadzora, utvrđeno je da poslodavac nije postavio podgradu na gradilištu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM