Hronika Vesti Zrenjanin

Grad Zrenjanin ustupio Policijskoj upravi na korišćenje “droga test”

droga test

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uručio je danas načelniku Policijske uprave Zrenjanin Slaviši Lakićeviću opremu za testiranje na narkotike, takozvani „droga test“, namenjen kontroli učesnika u saobraćaju. Ovu opremu lokalna samouprava je obezbedila iz sredstava Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Zrenjanina.

 

Načelnik Područne policijske uprave Zrenjanin Slaviša Lakićević rekao je da će “droga test” biti korišćen u kontroli saobraćaja. Ocenio je da će on doprineti povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

 

PROČITAJTE JOŠ: AS taxi Zrenjanin na raspolaganju sugrađanima i za vreme praznika

 

– Određeni broj učesnika u saobraćaju se nalazi pod uticajem opijata. Stoga očekujemo da će korišćenje “droga testa” imati i preventivni značaj. Nadamo se da će se u narednom periodu smanjiti broj vozača koji će se usuditi da sednu za volan u takvom stanju – kazao je Lakićević.

 

Prvi čovek zrenjaninske policije je naglasio da ova donacija predstavlja nastavak dobre međusobne saradnje između Policijske uprave i Gradske uprave.

 

– Očekujemo da ćemo u narednom periodu zajednički realizovati i projekat video-nadzora. Sve to činimo u cilju podizanja bezbednosti na još viši nivo i u korist svih građana – kazao je Lakićević.

 

droga test

 

Gradonačelnik Salapura je istakao da Grad Zrenjanin nastavlja s realizacijom akcija koje imaju za cilj povećanje nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

 

– Oprema koju smo predali na korišćenje Policijskoj upravi rezultat je naših zajedničkih projekata. Kroz angažovanje Saveta za bezbednost saobraćaja pokušaćemo i dalje da doprinosimo unapređenju bezbednosti i da sredstva, koja budu prikupljena od naplaćenih novčanih kazni za saobraćajne prekršaje, usmeravamo u nove projekte – istakao je Salapura.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM