Hronika Vesti Zrenjanin

Glumac Aleksandar Bogdanović preminuo od zadobijenih povreda

aleksandar bogdanović
Aleksandar Bogdanović u predstavi "Čudo u Šarganu" (Foto: Narodno pozorište Zrenjanin)

Nekadašnji glumac Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu Aleksandar Bogdanović (45) preminuo je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 21. decembra u Osijeku.

 

Podsetimo, Bogdanovića je na pešackom prelazu udarilo auto čiji je vozač, 22-godišnji mladić, pobegao sa mesta nesreće, a naknadno je priveden. Nesreća se dogodila u trenutku kada je automobil naleteo na 45-godišnjeg pešaka, koji se kretao po pešačkom prelazu.

 

Posle nesreće vozač se udaljio s lica mesta, umesto da pruži pomoć povređenom pešaku ili pozove policiju.

 

Kako prenose hrvatski mediji, Bogdanović je nekoliko dana nakon saobraćajne nesreće izgubio bitku za život.

 

Aleksandar Bogdanović je glumio u hrvatskoj seriji „Novine“, a na službenoj Fejsbuk stranici ove serije oprostili su se od glumca.

 

„Zbogom, Sale! Počivaj u miru. Bio si veliki glumac i dobar čovek. Uvek ćemo te se sećati. Ekipa serije izražava najdublje saučešće porodici i prijateljima“, navodi se u ovoj objavi.

 

Pročitajte još: Sudi se mladiću kod koga je pronađeno 0,09 grama amfetamina

 

Aleksandar Bogdanović je u dva navrata bio član ansambla zrenjaninskog pozorišta. U prvom navratu, od 1997. do 2002. godine. Tada ga je, zajedno sa Ljubišom Milišićem, Natašom Ilin i Jugoslavom Krajnovim, u zrenjaninsko pozorište doveo tadašnji upravnik Dragan Rajačić.

 

Drugi put je glumio u zrenjaninskom pozorištu od 2007. do 2010. godine. Tada je ostvario jednu od najzapaženijih uloga, ulogu Čičikova u Gogoljevim „Mrtvim dušama“. Za Čičikova je dobio nagradu za najbolju mušku ulogu na 59. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine.

 

Zrenjaninci ga pamte i po ulogama u „Antigoni“, „Bogojavljenskoj noći“, „Skapenovim spletkama“, u predstavi „Čudo u Šarganu“…

 

Bogdanović je u detinjstvu bio i jedan od najboljih tenisera pionira u Hrvatskoj, a kasnije je u Srbiji bio i teniski trener mlađim uzrasnim kategorijama, pa je tako jedno kraće vreme trenirao i Novaka Đokovića i Anu Ivanović, tada još kao decu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM