Hronika Vesti Zrenjanin

Državna službenica dobila tri godine zatvora, osuđeno još osam osoba!

krivično delo krađe

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda u Zrenjaninu kojom je Ž. K. oglašena krivom zbog produženog krivičnog dela primanje mita i osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

 

Istom presudom, okrivljeni M. S. je osuđen na kaznu kućnog zatvora u trajanju od šest meseci zbog krivičnog dela primanje mita u pomaganju, a ista kazna izrečena je i M. F. zbog jednog produženog krivičnog dela primanje mita u pomaganju i R. T. zbog jednog produženog krivičnog dela davanje mita.

 

Još pet osoba je osuđeno zbog davanja mita. Izrečene su im uslovne osude i utvrđene kazne zatvora u trajanju od po šest meseci, s rokom proveravanja od dve godine.

 

Pročitajte još: Sudi mu se jer je na seoskoj pijaci neovlašćeno prodavao rezani duvan

 

Pored toga, okrivljenoj Ž. K. je izrečena i mera bezbednosti – zabrana obavljanja dužnosti državnog službenika na poslovima iz delokruga državne uprave u trajanju od jedne godine po pravnosnažnosti presude. Takođe, sud je od okrivljenih oduzeo pribavljenu imovinsku korist, i to od okrivljene Ž. K. 2.612.450 dinara, od okrivljenog M. S. 44.700 dinara i od okrivljenog M. F. 45.900 dinara.

 

Tražila mito prilikom izdavanja dokumentacije

 

Okrivljena Ž. K. je oglašena krivom i osuđena zbog toga što je tokom 2012. i 2013. godine, radeći kao državna službenica Republičkog geodetskog zavoda, Službe za katastar nepokretnosti u Zrenjaninu, u više navrata, radi pribavljanja podataka i dokumentacije iz arhivske građe službe, zahtevala i primala novac od građana, kojima je ta dokumentacija bila potrebna za postupak restitucije. U tome su joj, u pojedinim slučajevima, pomogli okrivljeni M. S, M. F. i R.T.

 

Pored toga, Ž. K. je oglašena krivom i osuđena i zbog toga što je u istom periodu i svojstvu zahtevala i primala novac i od pravnih lica, kako bi im izdala podatke iz arhivske građe i jedinstvene evidencije službe u kojoj je bila zaposlena. Istovremeno, ona je u jednom slučaju, zahtevala novčanu naknadu da bi ubrzala upis hipoteke u katastru nepokretnosti. A u svojstvu sudskog veštaka je zahtevala od stranke u sudskom sporu novčanu naknadu, kako bi izradila veštačenje u njenu korist.

 

Ostali okrivljeni oglašeni su krivim i osuđeni zbog toga što su okrivljenoj Ž. K, kao službenom licu, platili traženu novčanu naknadu, odnosno dali joj mito.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ako su kazne potvrdjene i pravosnazne su, nije mi jasno zasto su u tekstu inicijali, a ne puna imena i prezimena pocinilaca. Puna imena i prezimena objavljena bi bila tema za razmisljanje potencijalnim pociniocima slicnih dela pa bi ih mozda to i odvratilo da pocine nesto sto nije casno.

    • Наравно да им треба објавити пуно име и презиме ако су пресуде правоснажне, само то неком у овом граду не одговара!

    • Ovo što je naš dragi Melenčan napisao je vrlo važno da se za sve one koji se ogreše o zakonu, treba i ime i PREZIME. A naročito za pedofile čak i adresa. Pa ovi SLEDEĆI neka razmisle za budućnost.

sinovoz