Hronika Vesti Zrenjanin

Do kraja godine poseban režim rada u Privrednom sudu u Zrenjaninu

više javno tužilaštvo u zrenjaninu

Vršilac funkcije predsednika Privrednog suda u Zrenjaninu Aleksandar Stoiljkovski doneo je odluku o posebnom režimu rada ovog suda do kraja godine. U Privrednom sudu u Zrenjaninu od početka ove nedelje organizovan je poseban režim rada sa strankama, kao i pisarnica, ali i prijema pošte. Odluka je doneta u cilju smanjenja posledica epidemije virusa korona, zaštite zdravlja zaposlenih i stranaka.

 

Kako se navodi u odluci, zakazana ročišta održaće se u potponositi prema zakazanom rasporedu, uz puno poštovanje mera epiodemiološke zaštite.

 

PROČITAJTE JOŠ: Osnovni sud uveo izmene u radu zbog pogoršane epidemiološke situacije

 

Sudije, zaposleni, stranke, punomoćnici stranaka i svi drugi učesnici u postupku su u obavezi da na ročištima nose zaštitne maske. U obavezi su da u celosti imaju prekrivena usta i nos. Suprotno od toga će se smatrati nepoštovanjem procesne nediscipline. U tom slučaju, sudija je u obavezi da, u skladu sa pravilima postupka, onog ko se ne pridržava mera udalji iz sudnice.

 

Obavezna dezinfekcija sudnica posle svakog ročišta

 

Nakon svakog ročišta u Privrednom sudu obavezne su mere dezinfekcije sudnica, kao i provetravanje prostorija. Za sprovođenje ovih mera zaduženi su postupajući sudija i zapisničar.

 

Izdavanje uverenja iz nadležnosti ovog suda obavljaće se isključivo poštom. Stranke zahteve za izdavanje uverenja podnose poštom. U izuzetnim slučajevima, na obrazložen zahtev za hitno izdavanje uverenja, i najavu sudskoj upravi putem telefona 023/561-929, uverenje će se izdati hitno u za to predviđenoj prostoriji ovog suda.

 

Uvid u predmete se ograničava samo na one kod kojih se održavaju ročišta, po prethodnoj najavi sudskoj upravi na telefon 023/561-929. Stranke putem tog telefona mogu dobiti i informacije o stanju predmeta, ili elektronskim putem na mejl uprava@pr.zr.sud.rs

 

Rad zaposlenih i sudija biće organizovan po posebnoj naredbi o rasporedu, uz poštovanje nesmetanog odvijanja procesa rada i održavanja zakazanih ročišta, te korišćenja mogućnosti obavljanja rada od kuće.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz