Hronika YTOP

CARINA RADI NESMETANO, UPRKOS TALASU HLADNOG VREMENA

BEOGRAD – Uprkos talasu hladnog vremena koje zahvatilo Srbiju, granični prelazi i carinske ispostave funkcionišu uobičajno i promet robe i putnika se odvija bez zastoja, iako je primetno da je intenzitet saobraćaja, nakon prazničnog vikenda, u padu, saopštila je Uprava carina.

Putnici koji su u Srbiji boravili tokom novogodišnjih i božićnih praznika su i tokom jučerašnjeg dana polako odlazili ka zemljama u kojima inače žive i rade, tako da je u nedelju, 8. janura, na pojedinim prelazima, poput Batrovaca, zabeležen i poslednji takav talas.

Hladno vreme koje je zahvatilo zemlju, samo je na delu teritorije podrazumevalo i snežne padavine, kao i udare vetra, ali to nije prouzrokovalo veće probleme u funkcionisanju carinske službe.

Prema informacijama sa terena, svi putevi i prelazi su raščišćeni i prohodni, a putnici i prevoznici, svesni vremenskih prilika, ne odlučuju se na putovanje bez preke potrebe.

U carinarnici Zrenjanin nije bilo značajnijih padavina, već samo mraza, pa su tako svi putevi prohodni i saobraćaj se normalno odvija, a carinska služba radi uobičajnim tempom.

Podeli članak
sinovoz
FAM