Hronika Vesti Zrenjanin

Branislav Smiljanić (22) osuđen na sedam i po godina zatvora

branislav smiljanić
Foto: Print Screen

Branislav Smiljanić (22) osuđen je juče u Županijskom sudu u Osijeku na kaznu zatvora u trajanju od sedam i po godina. Smiljanić je proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo nekadašnji glumac zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Aleksandar Bogdanović.

 

Kako prenosi Jutarnji list, to je tačno polovina od maksimalne kazne koju mu je sud mogao izreći. Presuda je nepravosnažna.

 

Pri odmeravanju kazne sud je kao otežavajuću okolnost Smiljaniću naveo to što je povratnik, jer je 2017. godine izazvao još jednu saobraćajku, zatim to što je uhvaćen kako vozi bez vozačke dozvole, ali i to što je pobegao sa mesta nesreće.

 

Kao olakšavajuća okolnost u obzir mu je uzeto to što se pokajao, što je plakao, kao i njegovo godište.

 

Pročitajte još: Saobraćajna policija zaustavila vozilo, zatim vozača isključila iz saobraćaja

 

Kad je čuo presudu, Branislav Smiljanić je počeo da se trese, prenosi Jutarnji list. Na izricanju presude bila je i Sena Krupić, nevenčana supruga Aleksandra Bogdanovića.

 

– Dobio je pola od maksimalne kazne, a počinio je ubistvo. Šta još trebalo da napravi da dobije maksimalnu kaznu. Sudija je rekla kako smatra da je poslala dobru poruku ovakvom presudom. Međutim, ja se s time ne slažem i žalićemo se na visinu kazne – kazala je Krupić.

 

Više o ovom nesrećnom slučaju, ali i o sudskom postupku možete PROČITATI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM