Hronika Vesti Zrenjanin

Bahatom vožnjom kroz Barsku ulicu ugrožavaju bezbednost prolaznika

saobraćajna nezgoda u barskoj ulici

Stanovnik Mužljanske kolonije Nikola Orozović uputio je pismo Saobraćajnoj policiji, Kabinetu gradonačelnika Zrenjanina i pojedinim medijima, kako bi skrenuo pažnju na učestale saobraćajne nezgode koje se dešavaju na potezu od pruge kroz Barsku ulicu u tom zrenjaninskom naselju.

 

Kako je naveo, pismo je poslao na više adresa, jer je siguran da jedino zajedničkim snagama može da se reši ovaj problem.

 

PROČITAJTE JOŠ: Učenik ispričao šta se događalo: Opet dojava o bombi u OŠ „Vuk Karadžić“

 

– U proseku svake dve ili tri nedelje, u različita doba dana, neko vozilo izleti sa puta na ovom potezu. Tom prilikom udari u banderu, sruši ogradu ili se sudari sa drugim vozilom. A sve zbog neprilagođene brzine kretanja ili zbog vožnje pod uticajem alkohola. Kada vidim da se desi ovako nešto pozovem policiju, ali ponekad ne stignem. Onda oni koji treba da odgovaraju za svoje postupke prosto prođu nekažnjeno, jer odu sa lica mesta – objašnjava Nikola Orozović.

 

Naš sugrađanin napominje da ima dvoje male dece i da često prolazi pešačkom stazom koja se nalazi na samo metar udaljenosti od kolovoza kojim jure automobili i sa kojeg izleću na stazu namenjenu pešacima.

 

– Iz nekog čudnog razloga, obično nikome ne padne na pamet da obavesti policiju kako bi oni koji se neodgovorno ponašaju snosili posledice zbog toga. A mi ćemo i dalje čekati da oni koji divljaju po ulici, kada izlete sa puta, usmrte neko dete, biciklistu ili drugog nedužnog učesnika u saobraćaju. Pored toga, gledamo uništenu javnu imovinu koju ćemo mi svojim novcem da popravljamo. Dovoljno je da prođete ovim delom Barske ulice do pruge i biće vam jasno o čemu pričam – objašnjava Orozović.

 

I juče se dogodila saobraćajna nezgoda

 

On je istakao da se i juče dogodila saobraćajna nezgoda, prilažući i fotografije. Na njima se vidi da je šlep služba došla po vozilo i odšlepala ga. Prema njegovim tvrdnjama, policija nije izašla na teren da obavi uviđaj, jer nije ni obaveštena o ovom slučaju.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Žao mi je ova dva mlada momka koja su juče, usled velike brzine, izletela sa puta i udarila u mostić kod plinske pumpe. Ali, sada je odlična prilika da nauče pre svega moralnu lekciju, ponesu breme svojih postupaka i na vreme shvate kakvu strašnu odgovornost imaju kada sednu za volan automobila. Srećom, ovog puta niko nije nastradao, a sutra možda hoće, ako nastave sa takvom bahatom vožnjom i ponašanjem. A onda će biti kasno – zaključio je Nikola Orozović.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

4 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Ima pravo čovek, ta barska ul. je baš kritična, tačnije cela mužlja treba da dobije biciklističku stazu, da možemo svi normalno da idemo tuda, a sa peskare pijani što voze biciklove, motore i automobile, to je tek problem!

  • Preporuka je i što više ležećih policajaca na prometnijim mestima, jer jedino to može efektivno da uspori bahate vozače.Na glavnoj ulici kod škole ih ima nekoliko, ali to nije jedina prometna ulica.Ima prometa svugde, tako i u produžetku glavne ulice gde se ide za Lukino Selo, tu voze nenormalno brzo.Krenula je i sezona motora, pa i oni koriste lepo vreme i svaku priliku da dodaju gas i podignu svoj ego, a ne misle na svoju i tuđu bezbednost.Izleti neko dete ili pas lutalica, i eto nezgode.Postojala je i inicijativa za pravljenje biciklističkih staza ali mnogi žitelji nisu pristali jer se radilo ne o novcu iz budžeta nego o samodoprinosu, što znači da bi im se novac skidao sa plate, a to nikom ne odgovara jer nisu svi u mogućnosti da od ionako mizernih plata odvajaju jedan deo.Ali da su ležeći policajci toliki trošak, u to ne verujem.Problem je da niko od nadležnih nema sluha niti reaguje na ovakve komentare, a nezgode se i dalje dešavaju redovno.Upravo na ovom potezu kod plinske pumpe sam i ja prošle godine video nezgodu i to sa smrtnim ishodom dok sam išao na posao, dva auta su se sudarila.Nije mi nikad bilo žao ovih bahatih i nesavesnih ljudi, ali je žalosno što pored njih obično stradaju i nedužni ljudi koji se nađu na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

   • Iako nisam nadležan odgovoriću na ovaj komentar.
    Ako ima nešto što me kao vozača iritira, to su ležeći policajci. To je način da se zbog malog broja nesavesnih i bahatih vozača maltretiraju svi vozači.
    Bahatim vozačima to svakako nije problem i oni preko ležećih preleću. Zašto voziti 10 km/h tamo gde je dozvoljeno 30 ili 40. Čak i pri tako maloj brzini vozilo se oštećuje. Svi se bore da putevi budu što ravniji a ne obratno.
    Efikasnije bi bilo postaviti saobraćajnu kameru, makar lažnu, pa sminiti samo one koji krše propis, pa onda njih kažnjavati a ne sve ostale. U gradovima gde su postavljene kamere na semaforima, raskrsnicama i žutim trakama broj prekršaja je drastično smanjen. Za najveće budale leka nema pa ni u ludnici.

 • „LEŽEĆI POLICAJCI“-DA/NE!!!???
  ZBOG 1-2 % „BESNIH“-BAHATIH VOZAČA, KAŽNJENI SU SVI DRUGI, KOJI POŠTUJU PROPISE, O BRZINI U NASELJENOM MESTU!!!???
  KOD NAS, U ELEMIRU, NA PRIMER, ULICA SA NAJBOLJIM ASFALTOM, 2 KM DUGA ZDRAVKA ČELARA, PRETVORENA JE U KATAKOMBE, SA SILNIM „LEŽEĆIM POLICAJCIMA“, USPORILA JE SAOBRAĆAJ, ALI, I SLUŽI ZA UNIŠTAVANJE VOZILA! PUNI ČLEPERI SE OŠTEĆUJU, KAO I PUTNIČKI AUTOMOBILI, ZBOG GORE NAVEDENIH!!! A, TEK NOĆU, PRI SVETLU LOŠIH NATRINUMSKIH SVETILJKI, NI NE VIDE SEI!!!
  ZA TE PARE, MOGLI SU POSTAVITI KAMERE I RADARE, A, ZAPOSLITI SLUŽBENIKE, ZA PISANJE PRIJAVA, ZBOG PREVELIKE BRZINE, PA NEKA SE IŽIVLJAVAJU, „O SVOM TROŠKU“, A, NE DA SE SVI KAŽNJAVAJU!!!
  VOZAČ NIJE KRIV, A, KAŽNJEN!!!
  DA LI JE TO PO USTAVU!!!???
  PITANJE IZ ELEMIRA!

sinovoz