Hronika Vesti Zrenjanin

Akcija pojačane kontrole saobraćaja u periodu od 13. do 19. juna

saobraćajna policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 13. do 19. juna ove godine sprovešće na teritoriji Srbije akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

 

Ova akcija sprovešće se u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope.

 

PROČITAJTE JOŠ: Policijska uprava u Zrenjaninu: Od sutra produženo radno vreme šaltera

 

Saobraćajna policija će tokom trajanja akcije usmeravati patrole prvenstveno na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila. Poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

 

Od početka ove godine, vozači teretnih vozila izazvali su ukupno 1.384 saobraćajne nezgode u kojima su poginule 24 osobe, a povređeno ukupno 380 osoba.

 

Vozači autobusa su od početka godine izazvali ukupno 22 saobraćajne nezgode, u kojima su poginule tri, a povređeno ukupno 59 osoba.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

U poslednjoj međunarodnoj akciji usmerenoj na kontrolu autobusa i teretnih vozila, koja je sprovedena u februaru ove godine, saobraćajna policija kontrolisala je 1.390 autobusa i 14.094 teretna vozila. Otkriveno je 626 prekršaja koje su učinili vozači autobusa i 8.916 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz