Grad Vesti Zrenjanin

ZREPOK pokrenuo peticiju pod nazivom „Raspetljajmo auto-put“ (Video)

automobili
Foto: Pixabay

Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) je pokrenulo peticiju pod nazivom „Raspetljajmo auto-put na pravom mestu, približimo ga gradu i Zrenjanincima“.

 

U ovom poslovnom udruženju kažu da su peticiju pokrenuli jer smatraju da je vrlo važno izmeniti projekat auto-puta u delu koji se odnosi na izgradnju petlje kod Ečke.

 

PROČITAJTE JOŠ: Uklanjaju se delovi pruge na deonici od Zrenjanina do Vršca (Foto)

 

„Procene su da će u narednih nekoliko godina broj teških kamiona iz industrijskih zona prema petlji „Ečka“ i obrnuto iznositi oko 1000 dnevno u oba smera. Veliki broj tih kamiona bi morao da saobraća tri kilometra prema jugu do petlje „Ečka“, a onda bi se vraćao nazad i odlazio ka Novom Sadu, odnosno zemljama Evropske unije. To se posebno odnosi na transport robe iz proizvodnih pogona kompanije „Linglong“, čiji kupci se mahom nalaze u zemljama koje su veliki proizvođači automobila. U pitanju su zemlje u Centralnoj i Zapadnoj Evropi.“, objašnjavaju u ZREPOK-u.

 

ZREPOK obrazložio svoj predlog

 

Ako bi se usvojio predlog koji je podnelo ovo udruženje, kamioni ne bi morali da prelaze dodatnih 3+3 kilometra puta. To bi značajno smanjilo saobraćajne gužve, troškove transporta i zagađenje čovekove okoline.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Stanovnici južnog dela Zrenjanina bili bi motivisani da svojim vozilima putuju ka Novom Sadu preko petlje koja bi se nalazila na lokaciji koju smo predložili. Ako bi bilo usvojeno trenutno rešenje, morali bi da prelaze šest kilometara više. To bi naše sugrađane iz pomenutih delova grada, koji putuju ka Novom Sadu, usmerilo da koriste najzagušenije ulice u gradu kao što su: Beogradska, Nikole Pašića i Bulevar Milutina Milankovića, sve do izlaza na zapadnoj strani. To bi izazvalo dodatne probleme“, navodi „Zrenjaninski poslovni krug“.

 

Svi koji žele online peticiju mogu POTPISATI OVDE.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak