Grad Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci se ombudsmanu najviše žalili na komunalne probleme

Građani Zrenjanina u najvećem broju slučajeva lokalnom ombudsmanu su se žalili na komunalne probleme, navodi se u poslednjem izveštaju o radu zrenjaninskog zaštitnika građana. Ove pritužbe pre svega se odnose na visine računa i dugovanja za pojedine komunalne usluge.

 

Lokalni ombudsman Bogoslav Simić u izveštaju ističe da građani i dalje ne razumeju obavezu plaćanja fiksnog dela nakon isključenja sa sistema daljinskog grejanja u objektima kolektivnog stanovanja, kao i sam postupak isključenja. U određenom broju slučajeva, naime, korisnici su zahtevali da budu isključeni sa sistema u toku grejne sezone, kada je to tehnički neizvodljivo.

 

PROČITAJTE JOŠ: Sanirana havarija: Ulica Stevice Jovanovića ponovo otvorena za saobraćaj

 

– Pritužbe stanovništva odnosile su se i na problem sa vodosnabdevanjem, odnosno na slab pritisak vode u stanovima na višim spratovima. Građani su se žalili i na smrad iz kafilerije „Prekon“, dok je ona radila, visinu i način obračuna poreza na imovinu, problem vezan za pse lutalice, kao i za javno osvetljenje, odnosno slabu uličnu rasvetu. Žalili su se i na odnos zdravstvenih radnika prema pacijentima, kao i na problem u vezi sa zakazivanjem pregleda – navodi Simić.

 

Žalbe ombudsmanu na komšije koje drže domaće životinje

 

U oblasti imovinsko-pravnih odnosa najveći broj obraćanja bio je usmeren prema postupcima upisa u katastar nepokretnosti i ozakonjenju nelegalnih objekata. Građani su imali pritužbe i na buku koja je dolazila iz ugostiteljskih objekata, kao i na nepoštovanje radnog vremena od strane ugostitelja.

 

Prema izveštaju koji je dostavljen odbornicima Skupštine grada Zrenjanina na usvajanje, Zrenjaninci su se žalili i na komšije koje drže domaće životinje, problem povezivanja staža u PIO fondu, kao i u vezi sa dugovanjima za struju i isključenjima sa elektro-mreže.

 

– Evidentan problem za građane i dalje predstavljaju računi za odvodnjavanje koje dostavlja JVP „Vode Vojvodine“. Oni su se u velikom broju obraćali i za savete u vezi sa pravom na nasleđivanje, pravom na ostvarivanje socijalne pomoći, načinom postupanja u slučaju porodičnog nasilja i uznemiravanja, odlukama suda, kao i pravima iz delokruga rada drugih ustanova, čija delatnost nije u nadležnosti lokalnog ombudsmana – zaključuje Bogoslav Simić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz