Grad Vesti Zrenjanin

Zrenjanin iz Budžetskog fonda dobio 18,6 miliona dinara za dva projekta

radovi na uređenju centralne pijace
Foto: Grad Zrenjanin

Grad Zrenjanin je iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave dobio 18,6 miliona dinara za realizaciju dva projekta. U pitanju su druga faza uređenja Nove pijace i preventivno delovanje na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogoda.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je ugovor o korišćenju ovih sredstava potpisao u Gradskoj kući, u prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Zorana Kasalovića. Uz gradonačelnika Janjića, ugovore o dodeli sredstava potpisali su i čelnici Kikinde, Žablja, Žitišta i Plandišta.

 

Kasalović je kazao da su se nakon potpisivanja ugovora stekli uslovi da već u toku marta sredstva budu dostupna lokalnim samoupravama. Time će biti omogućena što efikasnija realizacija predviđenih projekata.

 

Pročitajte još: Strateška procena uticaja za autoput Beograd – Zrenjanin – Novi Sad

 

– Imali smo četiri cilja konkursa kao i prošle godine. Prvi je u vezi sa komunalnom infrastrukturom. Drugi cilj se tiče uvođenja e-uprave, a treći je u vezi sa organizacijom kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija. Četvrti cilj obuhvata projekte koji se baziraju na preventivnom delovanju od prirodnih nepogoda. Opredelili smo ove godine i određena sredstva da nagradimo pojedine lokalne samouprave sa najboljim primerima dobre prakse u oblasti uprave – objasnio je Kasalović.

 

Za uređenje Nove pijace izdvojeno 14 miliona dinara

 

Što se tiče Grada Zrenjanina, za uređenje Nove pijace izdvojeno je 14 miliona dinara. Ovaj projekat predstavlja nastavak započetih infrastrukturnih radova i privođenja nameni novog platoa centralne gradske pijace. Takođe, 4,6 miliona dinara je opredeljeno za projekat u okviru četvrtog cilja konkursa “Preventivno delovanje na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogoda”.

 

Odlukom o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave za 2020. godinu podržana su ukupno 74 projekta. Oni će, u potpunosti ili delimično, biti finansirani iz tog fonda koji iznosi 520 miliona dinara. To je za 30.644.000 dinara više nego prethodne godine.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM