Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Zimska služba: Obezbeđeno 120 tona soli i 60 tona kamenog agregata

zimska služba čistoće i zelenila

Zimska služba JKP “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina, koja radi od 1. novembra do 1. aprila, spremno dočekuje zimu, saopštilo je danas ovo preduzeće.

 

Za predstojeći zimski period obezbeđeno je 120 tona soli i 60 tona kamenog agregata. Po gradu je postavljen i određeni broj spremnika u koje može da se odloži 1.000 kilograma soli, a koji omogućavaju efikasniji rad zimske službe.

 

Za održavanje grada u zimskom periodu biće angažovan veći broj radnika, a spremna je i mehanizacija.

 

PROČITAJTE JOŠ: Preduzeće “Eko-gradnja” će i ove zime održavati lokalne puteve

 

– Stepen angažovanosti zimske službe zavisiće od vremenskih uslova. Prioritet održavanja imaju ulice iz prvog stepena, odnosno uži centar grada, i svi mostovi, javno-prometne površine uz magistralu i iz programa drugog stepena održavanja. Svim javnim ustanovama i mesnim zajednicama obezbedili smo po 100 kilograma soli. Mogu je preuzeti u prostorijama našeg preduzeća – ističe Danijela Tančić, portparolka JKP “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina.

 

Programom održavanja ulica u zimskom periodu predviđeno je iznošenje snega iz ulica užeg centra grada, kao i čišćenje i uklanjanje snega i leda sa trotoara, parkinga, biciklističkih staza, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima…

 

Predviđeno je i posipanje javnih površina odgovarajućim sredstvima, radi sprečavanja poledice i kliznih mesta, kao i razgrtanje i odnošenje snega iz užeg centra grada, kada snežni pokrivač dostigne 50 centimetara ili smeta pešacima, biciklistima i ostalim učesnicima u saobraćaju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM