Grad YTOP

ZIMSKA SLUŽBA „ČISTOĆE“ SPREMNO DOČEKUJE PRVI SNEG

ZRENJANIN – Zimska služba Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ u potpunosti je spremna za održavanje površina u zimskoj sezoni, konstatovano je danas, prilikom radne posete ovom preduzeću načelnice Srednjobanatskog upravnog okruga Snežane Vučurević.

 

 

– Zimska služba ovog preduzeća aktivna je od 15. novembra do 15. marta, i u potpunosti smo spremni za održavanje površina u gradu. Biće angažovano oko 50 radnika i kompletna mehanizacija. Obezbedili smo i dovoljnu količinu soli i rizle, koji su smešteni u spremnicima u gradu – kaže portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“ Danijela Tančić, uz napomenu da ovo preduzeće nije zaduženo za čišćenje puteva, već trotoara, autobuskih stajališta, biciklističkih staza, prelaza i ostalih površina koje su u planu održavanja „Čistoće i zelenila“.

 

Pri tome, prioritet imaju ulice prvog stepena. Od mehanizacije, ovo preduzeće opremljeno je skipom, kamionima, mini čistilicom za održavanje centra grada, tu su i bob-ket, top-sneg i druge mašine.

 

Načelnica Snežana Vučurević kaže da se uverila da je spremnost „Čistoće i zelenila“ za zimsko održavanje upravo onakva kao što je navedeno u izveštaju na sednici okruga.

 

– Ono što smo se uverili jeste da je mehanizacija spremna za zimsko održavanje, nabavljeno je dovoljno soli i rizle, a i ljudski resursi su na raspolaganju. To nas uverava da ćemo spremni dočekati zimske dane – ocenila je načelnica Vučurević, najavljujući obilazak zimskih službi i u drugim lokalnim samoupravama u srednjem Banatu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz