Grad Vesti Zrenjanin

Zbog obilnih padavina izlio se kanal u Titelskoj ulici (Video)

kanal u titelskoj ulici

Obilne padavine na području Zrenjanina u nedelju uveče izazvale su velike probleme žiteljima čije se kuće nalaze u blizini takozvanog Bagljaškog kanala.

 

Kanal se, prema dojavama naših čitalaca, usled obilne kiše, izlio u bašte kroz koje protiče, u Titelskoj ulici. Danas je, međutim, situacija znatno bolja. Kanal u Titelskoj ulici je pod kontrolom.

 

– Bili smo na terenu jutros, na lokalitetu ispod kasarne, i uverili se da je nivo vode u kanalu opao. Pumpe rade sve vreme, 24 sata neprekidno, i stanje je normalizovano. U  slučaju da opet zaprete obilne padavine spremili smo i mobilni agregat, da bismo sprečili moguće veće izlivanje vode iz korita kanala – kaže za portal zrenjaninski.com Miodrag Pješčić, direktor Vodoprivrednog privrednog društva “Srednji Banat” Zrenjanin.

 

Pročitajte još: Nelegalni priključci ugrožavaju funkcionisanje obe kanalizacione mreže!

 

On napominje da je ovo preduzeće zaduženo za održavanje Bagljaškog kanala samo u prvih 900 metara, a da je deo koji ide kroz urbanu zonu nadležnost grada.

 

I crpna stanica je projektovana i urađena sa namenom za poljoprivredno zemljište, ali je to u međuvremenu postalo gradsko područje.

 

Pješčić podseća da je taj kanal pre par godina pročišćen u celoj dužini. Ima, međutim, nesavesnih građana koji u kanal bacaju smeće, šut i raznorazni otpad, što ugrožava ovaj vodotok.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM