Grad Vesti Zrenjanin

Završeno istraživanje: Najviše primedaba korisnici imaju na cenu grejanja

gradska toplana sprovela istraživanje

Grad Zrenjanin i Javno komunalno preduzeće „Gradska toplana“ sproveli su istraživanje kojim se merio stepen zadovoljstva korisnika usluga. Istraživanje je trajalo mesec dana, u periodu od 23. novembra do 24. decembra prošle godine.

 

Istraživanje je pokazalo da je najveće nezadovoljstvo sugrađana vezano za cenu daljinskog grejanja. Zrenjaninci su najbolje ocenili rad zaposlenih u radu sa strankama, kao i rad službenih lica na naplatnim mestima preduzeća.

 

„Cilj nam je bio da anketom obuhvatimo sve oblike komunikacije i usluga koje pružamo, kako bismo dobili potpunu sliku o tome šta je potrebno unaprediti i poboljšati, kao i šta je ono što radimo dobro. Sugrađani su se najvećim delom izjašnjavali elektronskim putem. Elektronski su popunili 96 anketa, dok je svega 12 anketa popunjeno u štampanom obliku. Od velike je važnosti da u unapređenju usluga javnih preduzeća učestvuju građani. Oni su naši krajnji korisnici i mi smo kao vršioci komunalne usluge tu zbog njih. Kritike i saveti dali su nam smer za dalje delovanje, pa smo zahvalni svima koji su u ovom istraživanju učestvovali“, kažu za portal zrenjaninski.com u JKP „Gradska toplana“.

 

PROČITAJTE JOŠ: Komunalna milicija objavila šta će posebno kontrolisati u Zrenjaninu

 

Najviše primedaba Zrenjaninci imaju na cenu grejanja, jer smatraju da je grejanje u Zrenjaninu najskuplje.

 

„Prema podacima koje imamo od Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“, vidi se da to nije tačno. Naime, od 53 komunalna preduzeća koja se bave isporukom toplotne energije na teritoriji Republike Srbije, Zrenjanin se nalazi na 38. mestu po visini cena za ovu komunalnu uslugu. Grejanje je skuplje u Beogradu i Novom Sadu, koji se najčešće uzimaju za primer. Cena grejanja u Zrenjaninu, ukoliko bi se prebacila u onu koju bismo plaćali po paušalu, bila bi 78 dinara po kvadratu. Beograđani plaćaju 108,54 dinara, a Novosađani 82,03 dinara po kvadratnom metru“, ističu u „Gradskoj toplani“.

 

jkp gradska toplana zrenjanin

 

Istraživanje pokazalo da su kupci zadovoljni kvalitetom sanacija

 

Drugi najvažniji problem na koji su anketirani ukazali je rad sekundarne instalacije. Sekundarna instalacija je u vlasništvu građana, prema članu 14. Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Zrenjanina. Jedino rešenje koje je moguće u vezi sa ovim problemom je potpisivanje ugovora o održavanju sekundarne instalacije između kupaca toplotne energije i „Gradske toplane“.

 

„Iako smo od primene tarifnog sistema izlazili u susret sugrađanima kada je reč o sanaciji havarija i curenja na sekundarnoj instalaciji, smatramo da se trajno rešenje ove slabe tačke na sistemu daljinskog grejanja može rešiti samo na ovakav način. Namera nam je, da što je pre moguće, počnemo sa potpisivanjem ugovora. Kada će to tačno biti, obavestićemo korisnike“, kažu u ovom preduzeću.

 

Anketa je potvrdila da su kupci zadovoljni brzinom kojom ekipe JKP „Gradska toplana“ izlaze na teren, kao i kvalitetom sanacija.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Zadovoljni smo rezultatima ankete, kao i sugestijama koje su nam sugrađani uputili. Neki korisnici tražili su da rad blagajni bude dvokratan ili bar produžen, zbog onih koji rade duže od 15 časova. Mislimo da bi iz tih razloga trebalo više da radimo na popularisanju elektronskog plaćanja. Elektronsko plaćanje rešava probleme odlaska do naplatnih mesta, čekanja u redovima i eventualne izlaske sa posla. Prethodna godina nam je pokazala da mnogi problemi mogu biti rešeni elektronskim putem. Pokazalo se da se komunikacija može odvijati i putem elektronske pošte, te da nije uvek obavezno fizički biti prisutan na nekom mestu“, naglašavaju u „Gradskoj toplani“.

 

 

Rekonstrukcija vrelovoda u ulici Pere Dobrinovića

 

Havarija, koja se desila u decembru prošle godine u ulici Pere Dobrinovića, ukazala je na slabu tačku na vrelovodu. Sanacija je trajala tri dana i bila je otežana zbog isprepletanosti instalacija, kao i zbog prisustva fiksne tačke. Fiksna tačka znači da je deo cevi koji je morao da se zameni, bio fiksiran zbog dilatacije. Stoga je sečenje cevi išlo segment po segment. Isprepletanost sa vodovodnim cevima otežala je i produžila sanaciju. Tokom havarije bilo je dovoljno da se oslobodi zemlja sa vodovodnih cevi, te da dođe do njihovog pucanja.

 

„Baš zbog tih razloga, planiramo rekonstrukciju vrelovoda u ulici Pere Dobrinovića, ali i dovršavanje radova u naselju „Ruže Šulman“. To ćemo učiniti kako bi se sistem daljinskog grejanja još više unapredio za narednu grejnu sezonu“, kažu u JKP „Gradska toplana“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Koliko sam informisan plaćam prosečnu ili čak i nižu cenu grejanja u Zrenjnainu, za 53 kvadrata godišnje platim cca 75000din što je daleko više od vaše računice pa i od Novog Sada i Beograda (118 din po kvadratu mesečno)

sinovoz