Grad

Završena kišna kanalizacija u Bosanskoj ulici

Bosanska ulica

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, jutros je u Bosanskoj ulici nadgledao obavljene radove na izgradnji atmosferske kanalizacije.

 

Radovi su trajali nešto više od tri meseca a osim kišne kanalizacije u dužini od 800 metara asfaltiran je i deo kolovoza koji je bio oštećen prilikom radova.

 

-Sve je završeno u roku, zadovoljni smo i mi u lokalnoj samoupravi a posebno ljudi koji ovde stanuju. Mi smo imali gotov projekta još pre tri godine i iskoristili smo priliku da na pokrajinskom konkursu dobijemo sredstva. Dobro je da ne moraju svi ovakvi i slični projekti da se realizuju iz gradskog budžeta jer ima novca i u pokrajinskoj i republičkoj kasi. Mi sve više infrastrukturnih projekata radimo, ne samo za grad već i naseljena mesta i očekujem da ćemo dosta sredstava povući iz viših struktura vlasti – istakao je Janjić, uz napomenu da na teritoriji Grada Zrenjanina tek počinju radovi u većem obimu.

 

Bosanska ulica

 

O radovima koji su obavljeni u Bosanskoj ulici govorio je predsednik saveta Mesne zajednice „Žarko Zrenjanin“ Stojan Kralj.
-Mesna zajednica „Žarko Zrenjanin“ zajedno sa Gradom Zrenjaninom konkurisala je kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i dobili smo značajna sredstva za saniranje gorućeg problema ovog dela grada, a to su atmosferske vode. Ovde se nalazilo korito starog Begeja, ovaj teren je nizak i bilo je neophodno rešiti kišnu kanalizaciju – napominje Kralj. On je najavio da će se u narednom periodu raditi i postavljanje „ležećih policajaca“ u nekim ulicama.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM