Grad Vesti Zrenjanin

Započeta prva faza rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu

radnici vodovoda
Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

Izradom tehničke dokumentacije za rekonstrukciju oko 19 kilometara vodovodne mreže u pet naselja u Zrenjaninu, započeta je prva faza rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu. Izrada dokumentacije je poverena JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina i beogradskoj firmi „Beoekspert dizajn“.

 

Krajem 2019. godine, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Grad Zrenjanin je dodelio ugovor o izradi tehničke dokumentacije za rekonstrukciju dela vodovodne mreže u Zrenjaninu, u dužini od 18 kilometara i 929 metara, grupi ponuđača. Tu grupu čine JKP „Vodovod i kanalizacija“ i „Beoekspert dizajn“. Ugovor je potpisan 20. januara ove godine.

 

Ugovor predviđa izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vodovodne mreže u pet gradskih naselja. U pitanju su naselja Mala Amerika (5.920 metara), Ruža Šulman (1.934 metara), Centar (4.487 metara), Karađorđev trg (3.152 metra) i deo Šumice (3.436 metara).

 

Pročitajte još: Bezbednost na putnim prelazima bila tema ovonedeljnog sastanka

 

– Tehnička dokumentacija treba da predvidi upotrebu najsavremenijih materijala, opreme i tehnička rešenja koja garantuju kvalitet, pouzdanost i trajnost prilikom eksploatacije i održavanja mreže – objasnio je Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP “Vodovod i kanalizacija”.

 

Dužina primarne gradske vodovodne mreže u Zrenjaninu je oko 300 kilometara, a u proseku je starija više od 30 godina. U naseljima Mala Amerika i Ruža Šulman vodovodna mreža je stara pedeset godina. Zbog toga su se pomenuta naselja našla među prioritetima u prvoj fazi rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu.

 

– Rekonstrukcija vodovodne mreže u gradu je izuzetno obiman, složen i finansijski zahtevan projekat. U isto vreme je i projekat od izuzetnog značaja za kvalitet celokupnog vodosnabdevanja u gradu – navodi Gajin.

 

Prema najavama, nakon završetka izrade tehničke dokumentacije i pribavljanja neophodnih dozvola, Grad Zrenjanin će otpočeti sa predviđenim radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM