Grad Vesti Zrenjanin

Zamena semafora na bulevaru odvija se planiranom dinamikom

naselje bagljaš

Radovi na zameni dotrajalih semaforskih stubova, kao i pešačkih i vozačkih lanterni, na raskrsnici ulica Bulevar Veljka Vlahovića i Stražilovske, u Zrenjaninu, u toku su i odvijaju se planiranom dinamikom, saznaje portal zrenjaninski.com u Javnom preduzeću za urbanizam.

 

“Nijedan dan nije propušten. Radi se prema planu i semafori će biti pušteni u rad sledećeg petka, 30. oktobra”, kažu u Javnom preduzeću za urbanizam.

 

Do tada, semafori rade u režimu „žuti treptač“ ili „mrak“.

 

U pitanju su obimni radovi jer su stubovi bili u jako lošem stanju.

 

PROČITAJTE JOŠ: Nedostatak novca i radnika sprečava detaljno uređenje centralnog jezera

 

“Zbog tehnologije i materijala kojima se radi, potrebno je da radovi traju tri nedelje. Već prvog dana stubovi su srušeni i izbetonirani su novi. Ali, beton zahteva „sazrevanje“ koje traje tri nedelje. Sve što bi se sad zbrzalo, osvetilo bi nam se pri prvom jačem vetru. Molimo učesnike u saobraćaju za još malo strpljenja i apelujemo na sve da poštuju horizontalnu i vertikalnu signalizaciju”, navode u Javnom preduzeću za urbanizam.

 

Prema saznanjima portala zrenjaninski.com, po završetku ovih radova počeće radovi i na drugim semaforskim stubovima u gradu, koji su takođe u lošem stanju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM