Grad

ZABRINJAVAJUĆE ANALIZE ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE: Voda u rekama nije baš za kupanje

ZRENJANIN  Prema nalazima koje je predstavio Zavod za javno zdravlje u Zrenjaninu, voda u rekama u gradu i okolini, u julu nije ispunjavala granične vrednosti za umeren ekološki status, odnosno za treću klasu koja može da se koristi za kupanje i rekreaciju.

reka_begej

Analizirana je voda iz Tamiša kod Orlovata, iz Begeja na ulazu u grad i na njegovom izlazu, kao i kod Principovog mosta, zatim voda iz Tise kod Žabaljskog mosta, u Aleksandrovačkom kanalu, Starom Begeju – Carskoj bari, kao i na Peskari.

Najlošija voda je u Aleksandrovačkom kanalu, jer ne ispunjava nijedan kriterijum za vodu umerenog ekološkog statusa, što u prevodu znači da nije za kupanje. Voda iz ovog kanala čak nema ni dobre organoleptičke osobine, odnosno boju i miris. U gotovo svim uzorcima iz svih površinskih voda ima više bakterija od dozvoljenog nivoa.

Što se tiče Peskare, u analizi uzorka uzetog 6. jula stoji da ispitani uzorak ne ispunjava granične vrednosti za umeren ekološki status u pogledu bakteriološkog nalaza (povećan broj bakterija saprofita).

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz