Grad Vesti Zrenjanin

Za izgradnju novih saobraćajnica i rekonstrukciju raskrsnice 3,5 miliona

gradska kuća u zrenjaninu
Foto: Zoran Bogaroški

Grad Zrenjanin će iz budžeta AP Vojvodine dobiti blizu 3,5 miliona dinara bespovratnih sredstava za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju novih saobraćajnica u radnoj zoni “Jugoistok”. To je saopšteno danas iz zrenjaninske lokalne samouprave.

 

Sredstva su Gradu Zrenjaninu dodeljena na osnovu konkursa za sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju infrastrukturnih objekata. Ukupno je za osam vojvođanskih gradova i opština izdvojeno 14,5 miliona dinara. Zrenjaninu su pojedinačno dodeljena najveća sredstva.

 

Projektom u Zrenjaninu je obuhvaćena izrada dokumentacije za izgradnju novih saobraćajnica u delovima proširene zone “Jugoistok”, kao i za rekonstrukciju raskrsnice na ulazu u Mužlju. U pitanju je raskrsnica ulica Radnoti Mikloša, Hunjadi Janoša, Madač Imrea i Tot Ištvana.

 

Pročitajte još: Rešenje na pomolu: „Prekon“ spreman da izmesti kafileriju iz grada!

 

„Izgradnja novih saobraćajnica u industrijskoj zoni “Jugoistok” neophodna je zbog značajnog proširenja zone i dolaska novih investitora. Ukazala se potreba za unapređenjem saobraćajne i prateće infrastrukture unutar zone, uključujući i izgradnju trotoara, biciklističkih staza, instalacija za odvodnjavanje, javno osvetljenje i saobraćajnu signalizaciju“, saopštio je Grad Zrenjanin.

 

Iznos preostalih sredstava za realizaciju predviđenog projekta biće obezbeđen iz budžeta Grada Zrenjanina, po principu sufinansiranja.

 

Ugovor o dodeli sredstava potpisali su u Novom Sadu pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM