Grad YSLAJDER

VOZ PROTUTNJAO, A RAMPA OSTALA PODIGNUTA!

Foto: Simona Kuridža

ZRENJANIN – Kada su pre nekoliko godina “Železnice Srbije” nastavile da sprovode akciju “Oprez! Izaberi život!” među učenicima nižih razreda osnovnih škola, koja je posvećena bezbednosti na putnim prelazima, verovatno nisu mislili na neispravne rampe, kao što je ova u naselju 4. juli.

 

Foto: Simona Kuridža

 

Naime, kako nam čitaoci javljaju, danas, u popodnevnim satima, prugom koja se nalazi u blizini Gradskog bazena, protutnjao je voz, a da rampa nije bila spuštena, iako su se na putu, koji presecaju šine, nalazili automobili i biciklisti.

 

Srećom, izbegnut je bilo kakav incident.

 

– Inače, prošle godine mi se ta ista rampa spustila, a na semaforu je u tom trenutku bilo zeleno svetlo – kaže čitateljka koja nam je poslala fotografiju.

 

O bezbednosti prilikom prelaska pruge, u Zrenjaninu je naročito bilo reči kada su građani upozoravali da pružni prelaz koji spaja zrenjaninska naselja “Bolnica – Berbersko” i “Putnikovo” predstavlja opasnost po javni saobraćaj. Šine svakodnevno prelazi veliki broj dece i meštana ovih gradskih naselja, a bezbednost im je bila ugrožena. Stoga je lokalna samouprava, kao jedan od prioritetnih zadataka, izdvojila izgradnju pešačke staze na ovom mestu. Pešaci se danas usmeraju kroz takozvanu “lavirint ogradu”, što znači da ne mogu direktno da idu na prelaz, već moraju da obiđu ogradu da bi prešli preko pruge. Samim tim su u prilici da vide kretanje vozova i automobila.

Podeli članak

5 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Što pišete ove gluposti? izadjite sami da prverite, voz pre pruznog prelaza gle polubranici ili branici ne rade se zaustavlja pre prelaza i onda polako predje. a OVA sto je uslikala nema izgleda ni pojma o saobracaju pa je verovatno od onih ljudi kad voz stane pre rampe ona misli da ima prvenstvo pa mu presece put

    • Verovatno Saša da si upravu, nekima pogotovo “bezimenima” i dalje odgovara da nažalost stvaraju pogešnu sliku o mnogo čemu, verujem da je neodgovornost i neorganizovanost u železnici (nažalost)Spskoj— prevelika.Rešenja postoje a dali ih odgovorni u železnici uopšte traže!?

  • Slazem se sa sasom samo jedna potvrda kad neko ko ne zna nista pocne neku politiku jos i novine to jos guraju kao da je istina.boze ti sacuvaj

  • Nemam reči:da li neko treba da nastrada ,pa da se popravi rampa?Živim blizu rampe,mašinovođe su stvarno oprezne,uspore,čak i stanu,trube,ALI ZAŠTO SE NE POPRAVI RAMPA?

  • Imam i ja fotografiju podignute rampe i voza koji prolazi, još od pre nekih 10-tak godina. A dešavalo mi se da, dok prelazim prugu kolima, čujem sirenu voza koji se nalazi iza šipražja od kog se nije mogao videti!
    Ovo, na žalost, nije ništa novo. Srećom pa niko nije poginuo sve ove godine …

sinovoz
FAM