Grad Vesti Zrenjanin

“Vodovod” skreće pažnju korisnicima: Da li ste ovaj posao već obavili?

zaštita vodomera
Foto: Pixabay

U zimskom periodu adekvatna toplotna zaštita vodomera i unutrašnjih instalacija je jedini siguran način da se izbegnu havarije u objektima, troškovi za njihovu sanaciju i prekid vodosnabdevanja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Šaljite fotografije fiskalnih računa i osvojite vredne nagrade!

 

Niske temperature mogu prouzrokovati smrzavanja i ozbiljna oštećenja vodomera i unutrašnjih vodovodnih instalacija u objektima. Iz tog razloga, JKP “Vodovod i kanalizacija” iz Zrenjanina podseća korisnike da ih u toku zimskog perioda blagovremeno i na odgovarajući način zaštite.

 

Na taj način mogu da izbegnu prekide vodosnabdevanja u objektima, koje su posledica havarija usled smrzavanja cevi i vodomera, kao i troškove njihovih sanacija.

 

PROČITAJTE JOŠ: Objavljen novi oglas za posao: Privatnoj firmi potrebni vozači

 

– Potrebno je, pre svega, toplotno izolovati vodomere. Bitno je napomenuti da samo zavijanje vodomera u krpe ne predstavlja dovoljnu i sigurnu zaštitu. Potrebno je postaviti preko vodomera neki termoizolacioni materijal kao što su stiropor, daske, staklena vuna ili slama. Preporučujemo korisnicima da provere da li su poklopci na vodovodnim šahtovima dobro zatvoreni i da ih ne otvaraju na niskim temperaturama kako ne bi došlo do smrzavanja vodomera i vode u cevima – ističe Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina.

 

Potrebno je i preventivno uraditi toplotnu izolaciju cevi u prostorijama koje se slabije ili uopšte ne greju.

 

Dvorišne česme je preporučljivo isključiti u zimskom periodu. Dvorišne vodovodne instalacije koje vode do česama garaža i nus prostorija koje se ne greju trebalo bi isprazniti ili zaštititi.

 

Posebnu pažnju treba obratiti na objekte u kojima se periodično boravi (vikendice, prazne kuće..) i u kojima u zimskom periodu nema potrošnje vode. Preporučljivo je zatvoriti vodu, prekontrolisati instalacije i vodomere i ispustiti vodu iz instalacija kako ne bi došlo do smrzavanja i pucanja vodomera i cevi.

 

Zaštita vodomera je obaveza korisnika

 

– Podsećamo da je obaveza korisnika da se staraju o unutrašnjim vodovodnim instalacijama, od vodomera ka objektu. Njihova je obaveza da spreče svako oštećenje vodomera. Iz tog razloga korisnici i snose troškove sanacije havarija na unutrašnjim instalacijama, ali i baždarenje, odnosno zamenu puknutog (smrznutog) vodomera – upozorava Gajin.

 

Ukoliko dođe do pucanja vodomera, korisnici treba da se obrate Službi naplate, koja se nalazi u Petefijevoj 3, u Zrenjaninu. Tamo će im prema važećem cenovniku biti izdat predračun za baždarenje smrznutog vodomera. Nakon uplate tog iznosa biće i zamenjen vodomer.

 

Sve dodatne informacije korisnici mogu dobiti putem telefona Službe naplate 023/593-015 ili besplatne info linije 0800/024-023.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • G Portparolu, a da li je JKP VIK Zr odradio svoj posao, na primer u poslednjih 16 godina, za koji ste dobili ukupno (koliko) para od svih nas? Hm? Gde vam je čuveni izveštaj navodno stručne komisije o radu, da prostite, i tzv “Fabrike vode” koja je malko eksplodirala – još uvek bez objašnjenja? Šta kažu Skali and Molder?

sinovoz
FAM