Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

UREĐENJE GRADA: Počela sadnja cveća u gradskim lejama

cveće

Radnici rasadnika Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ počeli su sadnju cveća u gradskim lejama. Staro cveće iz leja u centru grada je izvađeno, a potom se radilo na pripremi leja za sadnju. Nakon toga zasađeno je novo cveće.

 

– Cveće će se saditi i na drugim lokacijama kako je to planom i programom predviđeno, a dinamika sadnje zavisi od vremenskih uslova – kaže Danijela Tančić, portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

Radnici rasadnika na kružnim raskrsnicama uradili su popravku malča.

 

Za sve građane rasadnik, koji se nalazi u Radničkoj ulici bb (naselje Šumica), otvoren je radnim danima u periodu od 7 do 15 časova, a subotom od 7 do 14 sati. Kontakt telefon je 023/562-107. Zaposleni u rasadniku pružaju usluge uređenja dvorišta, sadnje, izrade idejnih rešenja za uređenje enterijera i eksterijera…

 

Radnici preduzeća rade na košenju zelenih površina u Plavoj zoni, stambenim naseljima, dečijim igralištima, parkovima, ulicama iz programa održavanja…

 

– U toku je košenje zelenih površina na gradskim grobljima i grobljima u Melencima. Takođe, uređena su izletišta Motel i Tisa, a započeti su radovi i na Peskari kako bi sve bilo spremno za nastupajuću kupališnu sezonu – ističe Tančić.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM