Grad

Upućen javni poziv za ostvarivanje prava na povlašćen gradski prevoz

javni poziv za ostvarivanje prava
Foto: Dušan Bartolović

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uputio je javni poziv za ostvarivanje prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji Zrenjanina u 2019. godini.

 

Pravo na povlašćen gradski prevoz mogu ostvariti lica sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, i to: određene kategorije dece i učenika, penzioneri, osobe s invaliditetom… Pravo imaju i određene kategorije bolesnih lica, vojni i civilni ratni invalidi i učesnici rata posle 17. avgusta 1990. Ovo važi i za doborovoljne davaoce krvi i davaoce organa. Svi oni moraju da prilože potrebnu dokumentaciju.

 

Pravo na povlašćen prevoz podrazumeva izdavanje besplatne godišnje karte za javni prevoz putnika na teritoriji Zrenjanina. Učenici ovo pravo ostvaruju u tekućoj školskoj godini. Osim ukoliko rešenjem Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanin nije drugačije predviđeno.

 

Takođe, ovo Odeljenje može, u izuzetnim situacijama, doneti rešenje u pojedinačnim slučajevima. U tom slučaju može odobriti pravo na povlašćen prevoz i korisniku koji nije obuhvaćen nekom od kategorija lica. To važi za korisnika za kog se, na osnovu stručne procene i utvrđenog činjeničnog stanja, smatra da bi bilo opravdano priznati ovo pravo.

 

Detalje javnog poziva i način podnošenja dokumentacije možete PROČITATI OVDE. 

 

Rok za ostvarivanje prava na povlašćen gradski prevoz je do 1. februara 2019. godine.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM