Grad

Upućen javni poziv za ostvarivanje prava na povlašćen gradski prevoz

javni poziv za ostvarivanje prava
Foto: Dušan Bartolović

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uputio je javni poziv za ostvarivanje prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji Zrenjanina u 2019. godini.

 

Pravo na povlašćen gradski prevoz mogu ostvariti lica sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, i to: određene kategorije dece i učenika, penzioneri, osobe s invaliditetom… Pravo imaju i određene kategorije bolesnih lica, vojni i civilni ratni invalidi i učesnici rata posle 17. avgusta 1990. Ovo važi i za doborovoljne davaoce krvi i davaoce organa. Svi oni moraju da prilože potrebnu dokumentaciju.

 

Pravo na povlašćen prevoz podrazumeva izdavanje besplatne godišnje karte za javni prevoz putnika na teritoriji Zrenjanina. Učenici ovo pravo ostvaruju u tekućoj školskoj godini. Osim ukoliko rešenjem Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanin nije drugačije predviđeno.

 

Takođe, ovo Odeljenje može, u izuzetnim situacijama, doneti rešenje u pojedinačnim slučajevima. U tom slučaju može odobriti pravo na povlašćen prevoz i korisniku koji nije obuhvaćen nekom od kategorija lica. To važi za korisnika za kog se, na osnovu stručne procene i utvrđenog činjeničnog stanja, smatra da bi bilo opravdano priznati ovo pravo.

 

Detalje javnog poziva i način podnošenja dokumentacije možete PROČITATI OVDE. 

 

Rok za ostvarivanje prava na povlašćen gradski prevoz je do 1. februara 2019. godine.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz