Grad Vesti Zrenjanin

U pripremi izveštaj stručne komisije o radu fabrike vode

izgradnja rezervoara za vodu

Prema sporazumu koji je potpisan između JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina i konzorcijuma koji stoji iza postrojenja za preradu vode, fabrika vode je trebalo da do sredine decembra ispuni i dokaže sve parametre definisane ugovorom iz 2015. godine.

 

Na osnovu aneksa sporazuma, fabrici vode je omogućeno da ponovo preuzme vodosnabdevanje grada 29. septembra. Ona je to činila sve do 14. decembra, odnosno do momenta havarije i preuzimanja vodosnabdevanja od strane “Vodovoda”.

 

Ugovorom je predviđeno da dokazivanje parametara traje tokom 30 dana neprekidnog rada postrojenja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Biće rešen problem sa zagušenjem saobraćaja na prometnoj raskrsnici

 

– Provera ispunjenosti ugovorom definisanih parametara započeta je 15. novembra. To je činjeno uz konstantni monitoring stručne komisije JKP „Vodovod i kanalizacija“. Provera je trajala do momenta prekida rada postrojenja – kaže Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u “Vodovodu”.

 

Stručnu komisiju JKP „Vodovod i kanalizacija“ čine diplomirani inženjeri, tehnički direktor Srđan Bogaroški, pomoćnik tehničkog direktora Dragan Lalić i glavni inženjer Bernat Takarič. Oni će do kraja godine dostaviti menadžmentu preduzeća izveštaj o postignutim rezultatima fabrike vode nakon 29 dana praćenja njenog rada.

 

– Na osnovu izveštaja stručne komisije i uz uvažavanje mišljenja komisije eksperata formirane od strane Grada Zrenjanina, uprava JKP „Vodovod i kanalizacija“ će doneti odluku u skladu sa zaključenim sporazumom – napominje Gajin.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM